LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Camilla Läckbergs svar efter kritiken mot bilden: ”Skitläskigt”

04 aug, 2019 
Andreas Kristensson
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg har kämpat i många år för att trivas med sin kropp. Nu tar hon upp ämnet på sitt Instagram-konto – och hyllas av sina följare.
Annons

Författaren Camilla Läckberg, 44, la ut en bild på Instagram i måndags där hon skriver om kampen, stressen och strävan mot ett kroppsideal. Med hjälp av en bild, föreställd henne själv osminkad i bikini, försöker hon få fram sitt budskap om att perfektion är en bluff.

”Asså vi MÅSTE sluta lägga så mycket fokus på att alltid se ”perfekta” ut – vad nu ”perfekt” är. Vikt t ex handlar om mode. När det förr om tiden var brist på mat var kvinnoidealet frodigt. När vi nu har mat oerhört lättillgängligt (pratar i-länder nu) – så är idealet fortfarande till stor del att vara så smal som möjligt. Och vi kvinnor förväntas anpassa oss efter vad som just nu anses ”vackert” och ”perfekt”, skriver hon i inlägget.

Camilla Läckberg fortsatte med att betona vikten av att alla kvinnor ska, oavsett vikt, känna sig vackra för vilka dem är. Det är även viktigt att föra vidare rätt synsätt och beteende till kommande generationer.

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Camilla Läckberg slår ifrån sig mot kritiken

I ett nytt inlägg från i tisdags skriver författaren att hon slår ifrån sig kommentarerna om att hon skulle vara en så kallad hycklare. Kommentarerna som ligger till grund för inlägget har handlat om att Camilla Läckberg tidigare har lagt upp snygga och redigerade bilder på sig själv för att nu göra tvärtom.

”Ja – jag föredrar helt klart att lägga ut ”bra” bilder på mig själv. Så ja, jag lider också av sjukan att vilja se ”perfekt” ut, att vilja visa upp den ”perfektaste” sidan på sociala medier”.

Sedan fortsätter hon med förklaringen:

”Och ja, jag tycker det ÄR skitläskigt att dela det andra, dela de dåliga dagarna, de ”dåliga” bilderna. Men jag tycker det just DÄRFÖR är viktigt att göra det!”, förklarade Camilla Läckberg.

Camilla Läckberg följde senare upp med ytterligare ett inlägg som visade hennes form för fyra år sedan. Där förklarar hon även att hon nu njuter mycket mer av livet än vad hon gjorde då. Även om hon saknar kroppen, vill hon inte dit igen. Camilla Läckberg får också medhåll från flertalet kända profiler så som Anna Book och Nanne Grönvall.

”Tack fina Camilla för din ärlighet och styrka, som stärker många”, kommenterar Nanne Grönvall.

”Det betyder mycket för många av oss”, skriver Anna Book.

FOTO: MEGA, Instagram

Annons