Idol 2023 marknadsföring banner

Camilla Läckbergs ord om vikthånet – efter Skavlan

16 feb, 2020 
https://image.hant.se/byline-linnea-lundgren-131x150.jpg.jpg?imageId=4978193&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Linnea Lundgren
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg spenderade Alla hjärtans dag i tårar.
Anledningen var rädslan över tittarnas kommenterar, efter att de sett hennes intervju i Skavlan.
Annons
Allt om Camilla Läckberg
Allt om Camilla Läckberg

Det blev allt annat än en  Alla Hjärtans dag för författaren Camilla Läckberg och hennes make Simon Sköld. I stället för att spendera dagen med att frossa i choklad och röda rosar oroades Camilla nämligen över vad SVT:s tittare skulle säga när de såg hennes intervju i Skavlan.

“Jag vågade inte på Skavlan själv igår och tillbringade Alla hjärtans dag upplöst i tårar i bävan för allmänhetens kommentarer”, skriver hon på Instagram.

Inlägget kommer efter att flera följare i ett av författarinnans Instagraminlägg kommenterat Camillas kropp, vikt och utseende i programmet. Nu berättar hon själv om det tuffa året och kampen med viktkomplex.

” Jag har haft mitt mest sressfyllda år på många år 2019. Jag har jobbat, gråtit av stress på så många plan. Och ätit. Och gått upp mycket i vikt.”. 

Hyllar kvinnokroppen

Enligt Camilla själv jämför hon sig ibland med bilder som är tagna på henne under hennes medverkan i Let’s dance 2015 – då träning blev en naturlig del av vardagen. Att gå upp lite i vikt efter en sådan intensiv period, där man använder kroppen som verktyg, kan tyckas fullt normalt, men har förvandlats till ett hjärnspöke för författaren.

Annons

“Det skiljer sig ca 20-25 kilo mellan dessa bilder. Jag är på ett bättre ställe idag än då på så många sätt. Men. Ändå låter jag min vikt definiera min lycka och min självkänsla.”, skriver Camilla i sitt inlägg.

Samtidigt vill Camilla skicka ett hoppfullt meddelande till alla kvinnor där ute där hon hyllar kvinnokroppen, precis som den är.

“Må nästa generation kvinnor, våra döttrar, älska sig själv mer i ALLA kvinnokroppens vackra former.” 

Maken Simon Skölds kärlekshyllning

Även maken Simon har reagerat på följarnas kommentarer kring Camillas kropp. I ett inlägg på Instagram hyllar han sin fru och försöker förklara hur sjukt det är att i lägger så pass stor vikt vid hur vi ser ut.

“Älskar min fru, hon är smart, rolig och så jävla vacker att hon inte ska behöva spendera en sekund med att må dåligt över sin vikt!”, skriver han och fortsätter:

” Hoppas att de som skrev elaka kommentarer har fått sig en uppläxning av folk i sin närhet!”

Annons