LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Camilla Läckberg stoppas efter kritiken – egna orden

19 feb, 2020 
Linnea Lundgren
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg har tydligt markerat att hon inte tolererar elaka kommentarer i kommentarsfältet på sin Instagram.
Efter att hon lyft en specifik kommentar i ett eget inlägg stoppas hon nu av Instagram.
Annons
Allt om Camilla LäckbergBrand logo
Allt om Camilla Läckberg

Det har minst sagt stormat kring Camilla Läckberg på sociala medier. Det var efter att hon deltagit i SVT:s hyllade program Skavlan som bilder på henne började dyka upp i kvällspressen och på sociala medier. Flera av hennes följare kommenterade då hennes blå byxdress som många tyckte såg alldeles för långa ut.

“Het debatt på min insta hurivida jag har för långa byxor. Mycket viktig fråga att lyfta och kritisera. Så se programmet för att bedöma om jag har för långa byxor eller inte. Viktigt ni även inte glömmer att kritisera om något annat i mitt utseende inte faller er på läppen – så att jag inte missar det”, skrev Camilla Läckberg ironiskt i ett inlägg innan programmet sändes.

Men efter att Camilla skrivit ytterligare ett öppenhjärtligt inlägg om att hon själv inte vågade titta på programmet på grund av sitt kroppskomplex har kommentarerna inte låtit sig stillas.

I inlägget förklarar författaren att hon haft ett väldigt jobbigt år med mycket stress vilket resulterat i att hon har gått upp i vikt. Trots att hon inte vill påverkas av hur andra ser på hennes kropp menar Camilla att hon är rädd för vad andra ska tycka om henne.

Annons

Anklagas för mobbning

Och även fast inlägget i slutändan var en hyllningstext till kvinnokroppen – oavsett hur den ser ut – kunde vissa av hennes följare inte låta bli att påpeka Camillas förändring.

Författaren svarade med att hänga ut en alldeles särskilt elak kommentar där hon inte brydde sig om att dölja namnet på följaren i fråga.

“Om jag ska vara helt ärlig så skulle du må bra av att gå ner några kilon“, hade bland annat följaren skrivit under inlägget där Camilla berättade om sitt kroppskomplex.

Men efter att någon anmält Camilla för mobbning då hon hängde ut sin följare är författarens inlägg borttaget.

“Inlägget är borttaget av Instagram pga att någon anmält mig för “mobbning”. Jag har överklagat till Instagram. Varför? Jo. Skriver man på mitt konto. Så finns det vissa regler för gräns och hyfs”, skriver författaren i ett nytt inlägg där hon avslutar med att hon kommer att fortsätta hänga ut de följare som skriver elaka kommentarer.

“Vistas ni på mitt insta är det vissa regler om god uppfostran, god ton, och allmänt gott omdöme som gäller. Det borde för övrigt gälla för ALLAs sociala medier. Men på mitt. Bestämmer JAG. Acceptera mina regler eller sluta följ”, skriver hon.

FOTO: TT, SVT

Annons