LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Camilla Läckberg om sin pappas död: ”Allt rasade runt mig”

02 jul, 2023 
AvHanna Bolander
Camilla Läckberg
Camilla Läckberg är en av Sveriges mest framgångsrika författare.
Men trots framgångarna så har livet även tampats av svårare stunder.
I sitt sommarprat berättar hon nu om sin pappas bortgång.
– Min pappa hade alltid varit min klippa, min trygghet, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Camilla Läckberg om Villa Lumos: ”Vi är där året runt”Brand logo
Camilla Läckberg om Villa Lumos: ”Vi är där året runt”

Camilla Läckberg, 48, är en av världens största deckarförfattare. Hennes succéromaner, som släppts världen över, utspelar sig i Fjällbacka på västkusten, där hon också själv är uppväxt.

I sitt sommarprat i Sommar i P1 berättar hon om uppväxten och relationen till sin vikt. Hon berättar också om den varma relationen till sin pappa som gick bort när hon studerade på universitetet. I programmet återger hon känslorna under de tuffa månaderna då han var sjuk i cancer.

– Min pappa hade fått en dödsdom. Cancer i levern med ett halvår kvar att leva, säger Camilla i P1.

Camilla Läckberg om sorgen: ”Såg honom sakta förtvina”

Hon berättar vidare om hur hon mådde under den tiden då hennes pappa var sjuk.

Annons

– Marken försvann under mig. Min pappa hade alltid varit min klippa, min trygghet. Jag var pappas flicka i alla bemärkelser.

Samtidigt som hon tampades med sorgen över sjukdomsbeskedet försökte hon hänga med i sina studier och hade problem med sin dåvarande pojkvän, vilket gjorde det till en tuff tid i livet.

– Jag åkte hem så ofta jag kunde till pappa, såg honom sakta förtvina, försvinna in i sjukdomen, säger hon och fortsätter:

– Jag åts upp av ångesten om nätterna. Allt rasade runt mig. Efter nästan ett år dog pappa en varm sommardag i början av augusti, avslutar Camilla.

Sommar i P1 släpps varje dag från midsommardagen fram till mitten av augusti. Det kommer ut som podd klockan 07.00 och sänds i radio klockan 13.00.

FOTO: TT

Annons