Camilla Läckberg och Martin Melin – därför tog det slut

Martin Melin och Camilla Läckberg var ett av Sveriges mest omskrivna kärlekspar.
Här är allt om deras kärlekssaga, från bröllop till skilsmässa.

Martin Melin, 52, blev känd för svenska folket när han vann Expedition Robinson 1997. I slutet av 90-talet medverkade han i ett flertal tv-program så som På rymmen och Jakten på ökenguldet. Till vardags jobbar han som polis, men han har även hunnit med att skriva fler böcker samt att vara programledare.

2005 stötte han för första gången på författaren Camilla Läckberg, 45. Hon behövde hjälp av en polis till en bok hon höll på att skriva och ville ha ordentligt med fakta om hur en riktig polis agerar i olika situationer. De fortsatte att hålla kontakten och två år senare bekräftade Camilla för första gången att de var mer än vänner.

– Det här är väldigt, väldigt nytt och jag vill inte säga mer än att det stämmer att vi träffas, sa hon till Expressen.

När de två träffades hade de precis genomgått varsin skilsmässa, något som gjorde att de sökte sig till varandra för att få stöd och råd.

– Camilla och jag vet båda vilken kris det är att skiljas och vi är båda offentliga personer, så där har vi kunnat utbyta erfarenheter, sa Martin Melin till samma tidning.

Ex-makarnas bröllop och skilsmässa

Och så 2009 föddes parets första gemensamma barn. Läckberg hade sedan tidigare barnen Wille och Meja, och Martin hade barnen Fanny och Felix sedan sitt tidigare äktenskap. Deras son, som fick namnet Charlie, gjorde alltså den redan stora familjen ännu större och paret hade nu fem barn sammanlagt.

Camilla Läckberg och Martin melin med sonen Charlie

Stolta, nyblivna föräldrar!

Året därefter gifte de sig på Häringe slott utanför Stockholm. 120 gäster bevittnade hur de blev äkta makar, och på listan fanns namn som Bingo Rimér, Katrin Zytomierska och Sarah Dawn Finer.

Bröllopet mellan Camilla Läckberg och Martin Melin

Här gifter sig Camilla Läckberg och Martin Melin.

Äktenskapet höll i tre år. 2013 skrev de båda på Twitter att de hade lämnat in en skilsmässoansökan.

”Det är en mycket vänskaplig separation och vi fortsätter vara de bästa vänner”, skrev de båda två.

Då ville de inte utveckla varför de separerade, men några år senare avslöjade Martin Melin anledningen bakom beslutet.

– Camilla har varit öppen med att hon saknade uppvaktning. Hon ville att jag skulle uppskatta henne mer för den hon var, och det kan jag tänka att jag absolut skulle ha gjort. Jag borde ha sett och förstått. Jag var inte mottaglig och förstod inte, sa han i podcasten Tankar med Daniel Redgert.

Så är deras relation idag

Idag har ex-makarna en mycket fin relation och har gemensam vårdnad om sonen Charlie som idag har hunnit bli 10 år gammal. De kommenterar ofta varandras inlägg på Instagram och kan driva med både sig själva och med varandra.

Martin Melin är idag singel medan Camilla Läckberg är gift och har barn ihop med Simon Sköld, 32.

FOTO: TT/Carolina Byrmo, TT/Stefan Söderström, TT/Cecilia Liljeton