Camilla Läckberg kritiseras efter nya avslöjandet

Camilla Läckberg hedda care

Camilla Läckberg får kritik efter avslöjandet om sitt nya projekt.
Priserna på hennes vårdmottagning för kvinnor chockar nu följarna.
– Nu blir jag så besviken på Camilla. skriver en person.

Deckardrottningen Camilla Läckberg, 45, är författaren som har sålt miljoner böcker världen över. Mest känd är hennes deckarserie om Fjällbacka.

Startar vårdmottagningen Hedda Care

Tidigare i veckan avslöjade hon dock att nästa projekt är något helt annat än en ny bok. Hon startar nämligen en egen vårdmottagning för kvinnor, barn och äldre. I Dagens industri berättade hon att investmentbolaget som ägs av henne, Christina Saliba och Lina Hellqvist, har investerat ett sjusiffrigt belopp i mottagningen.

– Det här är den största investeringen vi gör så här långt, säger Camilla Läckberg till tidningen.

De har gett vårdmottagningen namnet Hedda Care, en hyllning till en av Sveriges första kvinnliga läkare Hedda Andersson. Tanken är att den ska öppna redan i början av december i Stockholm.

Så mycket kostar ett besök på Hedda Care

På mottagningen kommer det att finnas en avdelning för klimakterieproblem, men en stor del av fokuset kommer även att ligga på gynekologi och psykiatri. De hoppas att de snabbt kan expandera och inom kort finnas i både Göteborg och Malmö.

Läckberg hyllas på sociala medier för sitt engagemang att hjälpa kvinnor. Men många ifrågasätter också de priser som Hedda Care har satt på sin hemsida.

Där kostar ett gynekologbesök 1 100 – 2 490 kronor beroende på sökorsak. Klimakteriarådgivning kostar 1800 kronor, en ”hälsokontroll basic” 4900 kronor och en sömnapnéutredning 4890 kronor.

Följarnas reaktioner efter avslöjandet

Priserna har fått flera följare att reagera.

”Tycker du verkligen att detta är bra.? Endast rika kan ju utnyttja detta. Där föll du i mina ögon.”

”Nu blir jag så besviken på Camilla.”
”Initiativet är superbra men för vilka kvinnor kommer detta att bli? De som har råd att gå till en privtaklinik och betala 1500:- för ett besök eller för ”alla”? Besviken är jag. Hurra så lagom till oss som inte har råd att besöka denna fina privatklinik.” lyder några av kommentarerna.
Hänt har sökt Camilla Läckberg.

FOTO: TT/Claudio Bresciani, TT/Johan Jepsson