LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Camilla Läckberg gör film med Lena Endre

21 aug, 2020 
Camilla Läckberg och Lena Endre
Camilla Läckberg jobbar på en film tillsammans med bröderna Alexander och Baker Karim. Glaciär, som den heter, har starka kopplingar till vad som sker i dag. Nu har en av huvudrollsinnehavarna avslöjats.
Annons
Allt om Lena EndreBrand logo
Allt om Lena Endre

Camilla Läckberg, 45, har många järn i elden. Ett av dessa är filmen Glaciär som deckarförfattaren arbetar på tillsammans med Alexander, 44,  och Baker Karim, 46.

Den ska handla om vad som händer med människor som befinner sig i total isolering – vilket för många är ett tema som är lätt att känna igen från den senaste tiden.

Huvudrollerna spelas av Alexander Karim (Zero dark thirty, Tunn is och Johan Falk-filmerna) och av Lena Endre (Trolösa, Jerusalem och Millenium-trilogin), 65.

– Det är en otroligt intressant och väldigt klaustrofobisk historia, som handlar om det som har hänt oss alla i år – men på ett mycket värre sätt, säger skådespelaren till TT och tillägger:

– Baker Karim vill undersöka vad ett liv är värt om det inte innehåller några andra människor. När man måste leva som en eremit på en öde ö.

Läckbergs hyllning till Endre

Camilla Läckberg gläds över att hunna arbeta med Lena Endre och skriver i ett inlägg på Instagram att Dilan Gwyn ( Beyond, The Convent och Älska mig), 26, var tänkt att spela huvudrollen, men att schemat inte tillät det.

Annons

”Pga kalenderkrock kunde inte Dilan Gwyn spela huvudrollen, och vi gjorde också en del ändringar i manus”, skriver Läckberg och fortsätter att hylla Lena Endre:

”Vi på Bad Flamingo Films har nu förmånen att i kvinnliga huvudrollen få se en av Sveriges mest talangfulla och etablerade skådespelerskor – Lena Endre”.

Bad flamingo films är produktionsbolaget som Camilla Läckberg och bröder Alexander och Baker Karim startade tidigare i år. Upprinnelsen till det var Camilla och Alexanders medverkan i Stjärnorna på slottet. Efter inspelningarna fortsatte de båda att prata tillsammans med Baker – och så föddes idén till filmen, som då hade arbetsnamnet Me/we.

Lena Endres ord om arbetet med filmen

Lena Endre beskriver filmen som en kärlekshistoria mellan en äldre och en yngre man.

– Hon är läkare och han är präst – och filmen handlar om vad man gör i isolering, när man börjar reflektera över sitt liv, göra upp med sig själv och reflektera över sina rädslor, säger hon till TT.

Annons

Lena Endre ser fram emot att det drar igång, speciellt eftersom att arbetsprocessen är något annorlunda jämfört med andra projekt i dag.

– Det kommer att bli en unik, rolig och kreativ arbetsprocess med många improviserade inslag – vilket är vågat idag när alla ska ha ett supertajt manus. Så det ska bli väldigt spännande – och även svårt och intressant, säger Lena Endre till TT.

Inspelningarna av filmen väntas dra igång i mitten av september, skriver Camilla Läckberg, och förhoppningen är att premiären går hösten 2021.

Bild: Olle Sporrong/TT

Annons