Idol 2023 marknadsföring banner

Camilla Henemark var kungens älskarinna: "Jag hoppas att Silvia inte är småsint!"

04 apr, 2015 
https://image.hant.se/cropped-hant_favicon_1-150x150.png.jpg?imageId=4943955&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687
Hänt
Camilla Henemark hade en sexuell relation med kungen. Nu hoppas hon innerligt att drottning Silvia är beredd att vända blad.
Annons

Hej Camilla! Allt bra?

– Det kan jag väl inte direkt påstå. Men på min 50-årsdag, när jag satt för mig själv med en frusen prinsesstårta, svor jag för mig själv: Antingen stänger jag butiken eller så är det dags för en inventering! För varje vända som man klarar sig igenom så växer man som människa. Så än ska man inte räkna ut Henemark!

Hur mår du i dagsläget?

– Skit. Men jag försöker att leva i nuet. Just nu sitter jag och tittar ut över fantastiska klippor i Fredhäll. Jag ser en jättevacker solnedgång och en halvmåne som nästan ser overklig ut.

För några år sedan pekades du ut som kungens älskarinna i en skandalbok. Hur kändes det när det stormade som mest?

– Påfrestande. Jag blir hellre jagad av vargar! Många människor fryser fortfarande ut mig trots att jag inte begått något brott eller gjort något fel. Jag hade önskat att det här hade försvunnit i det förra århundradets historia, men så blev det inte. Jag hoppas att folk vill ge mig en chans att existera. Om kungahuset är så duktig på att vända blad, varför kan inte resten av Sverige också göra det?

Annons

Vilken känsla dominerar när du tänker på kungen idag: glädje, ilska, eller äckel?

– Oavsett vad som har hänt och inte hänt så kan jag absolut aldrig känna något annat än respekt för någon som utfört sitt ämbete så klockrent. Jag har inget ont att säga. Det tror jag att alla som träffat honom kan hålla med om. Nyligen sa Eva Witt-Brattström i en intervju: Det enda som var roligt med att vara gift med Horace Engdahl var när kungen kom, för han var så varm och skoj! Jag har samma bild av honom. Jag hyser den yttersta respekten för hela kungafamiljen.

Har du varit förbannad på kungen någon gång?

– Egentligen inte. Han har aldrig sagt något medvetet elakt. Men det är klart att man kan bli arg när man tänker på den där presskonferensen. Det fanns inget skäl att kommentera något. Det hade inte jag gjort. Det var dåligt skött, bara.

Recept.se Nyhetsbrev
Foto: IBL
Foto: IBL

Har du mött något av kungabarnen efter skandalen?

– Ja, vi har vistats i samma lokal. Jag vill inte nämna något namn, men det finns inga problem i kommunikationen. Vi har många gemensamma vänner.

Annons

Hur skulle du känna om du mötte Silvia?

– Eftersom jag jobbar med vissa volontärarbeten så är det inte omöjligt att det skulle kunna ske. Händer det så hoppas jag innerligen att hon inte är småsint utan att hon kan lägga det här åt sidan. Hon om någon borde veta att historia är historia!

Har det kommit något gott ur den här soppan?

– Nej, det har kostat mig mer än jag ens hade råd med.

Är du bitter över att just du drabbats av så mycket skit?

– Jag skulle ljuga om jag inte sa: Ja, det är jag. Jag är bitter och det står jag för.

Vad händer på kärleksfronten?

– Det är mental istid! Våren är långt bort om man säger så…

Vad får man för typ av partner om man blir ihop med dig?

– Det beror på vilken partner man själv är. Men en sak är säker: man kommer inte ha det tråkigt! Detta vare sig förhållandet håller eller inte. Man går inte därifrån tomhänt. Och jag är vän med alla mina ex. De har inte ett ont ord att säga om mig. Det tycker jag säger en hel del.

Annons

Vad attraheras du av?

– Jag är svag för rödhåriga. När det gäller inre kvaliteter värdesätter jag hjärtlighet. Och intelligens skadar inte.

Framtiden?

– Mitt liv är inte så enkelt, men jag seglar vidare med min kurs i mandarin. Jag har hållit på i några år men jag ger mig aldrig.

Till sist Camilla, vad skulle du välja: ha klädsex på en soffa med Bert Karlsson, gå fram till en fyraårig flicka och sno hennes glass eller använda samma tandborste livet ut?

– Oh, my god! Jag kan bjuda Bert på en lap dance. Med kläderna på! Han skulle säkert uppskatta det. Och jag gillar att göra folk glada, inte ledsna!

Av: Ola Lagerström

Andra läser också:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons