LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Camilla Henemark om verkliga relationen med Dominika Peczynski

28 okt, 2020 
AvOla Lagerström
Camilla Henemark berättar om tuffa tiden efter Army of Lovers, drömmen för framtiden och saknaden efter en vän.
✔︎ Nya kärleksbeskedet.
✔︎ Skräcken efter allvarliga sjukdomsbeskedet.
✔︎ Ärliga orden om relationen med Dominika Peczynski.
Annons

Camilla Henemark i en exklusiv intervju om kärlekslivet, tuffa tiden efter Army of Lovers och relationen med Dominika Peczynski!Hur står det till världens bästa Camilla?

– Just idag är det bra eftersom jag varit duktig, jag har varit hos tandläkaren. Det var nästan så att jag tiggde om ett bokmärke. Och så fyller jag år…

Grattis säger vi på Hänt!

– Tack!

Har din utpekade älskare – kungen – skickat någon gratulation?

– Nej, och jag tror knappast att det kommer hända. Det är inget jag förväntar mig av någon.

Känner du dig som en dam nu?

– Nej, faktiskt inte. Tvärtom, jag känner mig som Benjamin Button. Det är som att tiden vänder! Ju äldre och klokare jag blir, desto mer förstår jag hur lite jag vet. Jag tror att det är min nyfikenhet som gör att jag känner mig ung. Vi är alla ganska unga på jorden.

Annons

Vilket har varit det bästa årtalet i ditt liv?

– Inte när jag föddes i alla fall! Det var traumatiskt, jag var faktiskt nära att stryka med. Mitt liv började dramatiskt och fortsatte i den takten.

Ärliga orden om tuffa tiden

Runt 2007 rasade din tillvaro samman. Vad hände?

– Jag drabbades av depression. Allting – hela mitt liv – hamnade i kaos. När väl en sten börjar rulla så blir det till slut som ett jordskred. Till slut står man där, hjälplös. Jag blev hemlös. Det var hemskt på så många olika sätt. Att vara hemlös utan bostad är en sak, men det är fruktansvärt att vara både hemlös och rotlös. Jag kände mig som flyktig i mitt eget hemland och sov i trappuppgångar och tvättstugor.

Kände du där och då att det är lika bra att dö?

– Ja, det gjorde jag. Jag kände mig så oerhört maktlös och blottad. Bara man hade haft en egen koja, ett eget litet krypin... Det var skämmande. Jag vill aldrig mer vara med om det.

Annons

Fick du hjälp av dina vänner?

– Nej, de försvann som blixten – in i den berömda tystnaden. Folk drar när de känner att någonting inte är bra. Det är som att folk tror att det smittar…

Camilla Henemark
Camilla Henemark har pekats ut som en av kungens tidigare älskarinnor.

Har det kommit något positivt ur den här soppan?

– Ja, absolut. Jag vet var jag har mina riktiga vänner. Jag förstår hur sårbar jag är och jag har fått en mer tolerant människosyn.

Hur ser en vanlig dag ut just nu?

– Eftersom jag har både diabetes och hjärtfel så sitter jag i karantän. Jag vågar knappt gå ut. Det är lite jobbigt, förstås. Så min vardag är inte så spännande. Tur att jag är en ensamvarg som trivs i mitt eget sällskap!

Är det fint och städat hemma hos dig eller ser det ut som att Thorsten Flinck kört genom rummen på en halvrisig flakmoppe?

Annons

– Gud, nej! Jag har det alltid rent och fint. Fast jag har många saker, jag är en riktig samlare. Jag tror att det blir värre med åren. Kanske beror det också på att jag varit hemlös.

Vad saknar du mest från din storhetstid i Army of Lovers?

– Pengarna!

Camilla Henemarks ärliga ord om relationen med Dominika Peczynski

Vem av bandmedlemmarna har du flitigast kontakt med: JP Barda, Dominika Peczynski eller Alexander Bard?

– Ingen. Fast någonstans tror jag ändå att jag saknar Dominika. Vi har alltid haft det så kul ihop. Jag tror att båda väntar på att den andra ska ringa. Det står inte med på min prioriteringslista, men ibland saknar jag henne även om jag inte alltid älskat henne i allt hon gjort. Hon har inte världens högsta moral.

Saknar du Alexander, då?

– Nej, men han är en fascinerande person.

Army of Lovers
Army of Lovers.

Vem är den kändaste personen du fått en kram av?

– Det är många! Flera statsministrar. Göran Persson. Ingvar Carlsson. Inte Löfven, däremot, men han är välkommen att få en kram när cornonan är över.

Annons

Senaste gången vi pratade var du singel. Är du fortfarande det?

– Yes.

Hur ska man gå tillväga för att få dig på fall?

– Jag tror inte att det går, faktiskt. Jag är så pass svårflirtad nu för tiden. Jag vill helt enkelt inte ha någon.

När blev du senast utsatt för ett regelrätt raggningsförsök?

– I förrgår. Det kom ett matbud. Du vet, jag fick nästan trycka igen dörren. Han stod verkligen kvar med foten emellan och totalraggade! Det var nästan lite läskigt. Det roliga var att han inte var så gammal, bara 25, 30. Han förstod nog inte hur gammal jag var. Det var smickrande men också rätt knasigt.

Vad väntar runt hörnet i ditt liv?

– Mamma kom just så vi ska väl äta en liten tårtbit. Sedan håller jag på med en dokumentär och ett hemligt musikprojekt.

Slutligen Camilla, vad skulle du välja: bli attackerad av en berusad fladdermus, åka flotte på Klarälven i 120 kilometer i timmen eller ansvara för Niclas Wahlgrens munhygien livet ut?

– Det där med Niclas låter inte som en särskilt svår uppgift. Annars åker jag gärna flotte i 120!

FOTO: TT

Annons