Calle Sterners ord om plötsliga avhoppet från Let's dance

Calle Sterner

Calle Sterner har blivit en tittarfavorit efter sina många år på dansgolvet i TV4:s Let's dance.
Under en intervju i Nyhetsmorgon berättade dansaren plötsligt om tankarna kring att hoppa av programmet.
– Det var mitt sista år hade jag sagt, säger Calle i Nyhetsmorgon.
Intervju med Mikael Sandström i Let's dance
Slå på ljud

Under hela åtta säsonger av TV4-succén Let’s dance har proffsdansaren Calle Sterner, 30, medverkat och lärt svenska kändisar att dansa tiodans. Förra säsongen kammade han dessutom hem förstaplatsen tillsammans med Kristin Kaspersen och duon kom även att bli bra vänner privat.

Men Calle Sterners Let’s dance-resa har inte bara präglats av fartfyllda dansnummer och glada miner. Han kom faktiskt till en punkt då han inte längre kände för att ställa upp i danstävlingen. Efter att ha medverkat sedan 2011 tog Calle beslutet att lämna programmet inför säsongen 2015. Året innan hade han dansat med influencern Kenza Zouiten Subosic men när frågan återigen kom beslutade han sig för att tacka nej.

Sanningen om comebacken

Det tog dock bara två år innan Calle plötsligt återvände till programmet. Säsongen 2017 var han nämligen tillbaka på dansgolvet tillsammans med Anja Pärsson. I år dansar Calle med Sussie Eriksson och duon har nu tagit sig hela vägen till final, vilket innebär att Calle återigen har chans att hamna på förstaplatsen.

Under fredagsmorgonen gästade duon Nyhetsmorgon och Steffo Törnqvist passade då på att fråga Calle om hans tidigare Let’s dance-paus.

– Det var när du var med. Det var mitt sista år hade jag sagt, säger Calle till Steffo i programmet.

– Det var en underbar säsong men se har man kommit tillbaka och hittat en ny glädje i det och jag är väldigt glad att jag har tackat ja i år så att jag får dansa med Sussie, fortsätter Calle.

Okända karriären utanför Let’s dance

Inte nog med att vara Let’s dance-veteran så har även Calle tagit andra karriärbeslut vid sidan av sin programmedverkan. Han studerar nämligen industriell ekonomi på Kungliga tekniska högskolan i Stockholm.

– Jag plugga på KTH också. Så jag håller på att slutför min studier och ska bli civilingenjör också kanske. Men att vara dansen kommer jag inte sluta med.

FOTO: Carolina Byrmo/TT/Johan Jeppsson/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN