Calle Sterners ord efter Kristin Kaspersens olycka i Let's dance: ”Ångest”

Kristin kaspersen och Calle Sterner i Let's dance

Kristin Kaspernsens olycka i Let's dance förra veckan tog hårt på hennes danspartner Calle Sterner. Nu berättar han om sina känslor och hur han har påverkats.

Let’s dance på TV4 återstår nu endast fyra par. Kristin Kaspersen, 49, Linnéa Claeson, 27, Lance Hedman Graaf, 18, och Magdalena Forsberg, 51, är fortfarande med i kampen om att vinna den berömda glasskon.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här!

Någon som varit favorittippad från start är tv-profilen Kristin Kaspersen och proffsdansaren Calle Sterner, 29. De har hyllats i sociala medier och fått höga poäng av juryn varje fredag. Förra veckan skadade sig dock Kristin Kaspersen rejält under en av träningarna.

”Liten olycka idag på dansträningen. Jag föll på huvudet efter ett lyft. Eftersom jag blödde rätt ordentligt kom ambulans för pannan behövdes sy”, skrev hon på sin Instagram

Bara några timmar efter olyckan var hon dock tillbaka i danssalen igen, med nio stygn i pannan. Hon och Calle Sterner genomförde fredagens tv-sändning som planerat och lyckades gå vidare ännu en vecka, något de båda är tacksamma över.

Kristin Kaspersen är skadad och blöder från huvudet i Let's dance

Calle Sterner om olyckan i Let’s dance

Den här veckan dansar de en tango, och trots att stygnen är kvar är Kristin Kasperssens humör som vanligt på topp.

– Det är superbra med mig. Nej vi dansar på som vanligt, säger hon.

Calle Sterner berättar att han nu har återhämtat sig efter chocken och även han har kunnat träna som vanligt, utan några mentala spärrar.

– Jag hade ångest förra veckan men nu är det bra, säger han och fortsätter:

– Det är aldrig roligt när det blir en olycka i danssalen, men jag är väldigt glad att hon mår bra igen.

Calle Sterner och Kristin Kaspersen skrattar ihop

Calle Sterner och Kristin Kaspersen kunde skratta, trots olyckan, förra veckan.

Kristin Kaspersens vädjan till tittarna

Några nerver har ännu inte infunnit sig hos dansparet, trots att det nu är dags för kvartsfinal.

– Jag kommer lägga fokus på det vi gör i danssalen och det vi ska prestera, inte så mycket på att det är tävling. Enda gången jag gör det är för att få tittarna att förstå att deras röster är viktiga. Vi kan göra vårt jobb så bra som möjligt, men vi behöver ju hjälp hemifrån stugorna. Så det är jag mest nervös över, att folk inte röstar, säger Kristin Kaspersen.

Hon och Calle Sterner beskriver sin tango som härlig och ”med glimten i ögat”. Trots favoritskapet tar de ingenting för givet utan vädjar istället till tittarna att tänka på att höga poäng från juryn inte innebär att de sitter säkert.

– Det är tittarna som avgör. Deras röster väger mer och det måste vi få dem att förstå. Man kan inte bara säga ”vi hejar på er” utan man måste säga ”vi röstar på er”, säger Kristin Kaspersen.

Let’s dance sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: Instagram, TT/Karin Törnblom