LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Brolle i storbråk efter musikfestival: "Beter sig som en knöl"

26 jul, 2018 
Malin Ljung
Brolle i verbalt bråk efter sommarfesten i Kalix
Det som skulle bli en trevlig kväll i Kalix slutade med kraftiga förseningar och verbalt bråk. Nu anklagas Brolle för att ha prioriterat fest framför att komma i tid till sin spelning.
Annons

Efter helgens musikfestival Sommarfesten i Kalix anklagas artisten Brolle Wallmark för oacceptabelt beteende. Det är artistkollegan Thobbe Englund, tidigare gitarrist i Sabaton, som går till verbal attack mot Brolle, något NSD var först att rapportera om.

Orsaken var att Brolle och flickvännen Mimi Werner skulle uppträda klockan 22, men de blev kraftigt försenade. Vilket gav negativa konsekvenser för övriga band.

– Det var väldigt märkligt. Klockan 22 ringer min turnémanager upp mig och säger att Brolle beter sig som en knöl. Redan då blir man nervös, hur sent blir det här? Vi bestämmer oss då för att avvakta.

– Efter 20 minuter får vi reda på att det pågår en fest på hotellet. Han behagar att dyka upp 50 minuter efter utsatt tid. Man tar sig för pannan. Det är fantastiskt arrogant. Otroligt oproffsigt, säger Thobbe Englund.

Enligt gitarristen ska arrangörerna ha bett Brolle att korta ner sitt gig så att banden som skulle spela efteråt inte skulle drabbas – men det ska inte ha efterlevts av artisten.

Annons

– Bevisligen sket han bokstavligen i det. Vi kommer på scenen 50 minuter försent och Sky High, som körde innan oss, spelade i 27 minuter. Jag menar, att resa från Dalarna till Kalix för 27 minuter eftersom någon inte behagar gå upp på scenen…

Aftonbladet har varit i kontakt med Brolle via sms och han hävdar att han kortade ner sitt gig med fyra låtar. Att förseningen skulle orsakats av att han prioriterade en fest på hotellet stämmer inte heller, Brolle hävdar istället att den uppstod på grund av ett missförstånd mellan honom och managementet.

”Det är verkligen inte sant! Jag var på min gamla skola Kalix Naturbruksgymnasium och visade mina föräldrar den. Så hälsa Englund att han far med osanning (förtal). Jag stod i duschen när mitt management ringde 21.45 och sa att jag skulle på scen kl 22 och jag var helt säker på att det var 22.30”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

FOTO: Ibl

Annons