LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Tv-profilen Jonnie Irwin drabbad av obotlig cancer – berättar om tunga beskedet

14 nov, 2022 
Jonnie Irwin
Den brittiske tv-profilen Jonnie Irwin som programleder succéprogrammet En plats i solen har drabbats av obotlig cancer.
I en ny intervju med magasinet Hello talar han ut om sjukdomen.
– Jag vet inte hur lång tid jag har kvar, säger han.
Annons
Anne-Lie Rydé talar ut om bröstcancern: ”Klara av…”Brand logo
Anne-Lie Rydé talar ut om bröstcancern: ”Klara av…”

De brittiska succéprogrammen En plats i solen och En plats på landet har sänts i flera år. I båda programmen får vi följa olika par och familjer som söker sig till varmare breddgrader i hopp om att finna ett nytt hem. I varje avsnitt får spekulanterna se ett gäng fastigheter, utforska området omkring dem och ta del av praktiska råd och tips från programledaren.

Det är inte bara programmet som har blivit en favorit för tittarna, även programledarna har hittat en plats i fansens hjärtan.

Jonnie Irwin om tragiska sjukdomsbeskedet – obotlig cancer

Jonnie Irwin, 48, som tidigare har programlett båda programmen har nu kommit med ett tragiskt besked. Att han har drabbats av en obotlig form av cancer.

I en ny intervju med magasinet Hello berättar Irwin att det är två år sedan som han märkte att det var något som inte stod rätt till under inspelningen av En plats i solen. Programledaren befann sig i Italien för inspelning och började plötsligt se suddigt medans han körde bil.

Annons

Efter det gick det fort och hela hans värld vändes upp och ned efter traumatiska beskedet: Han hade fått lugncancer som spridit sig till hjärnan.

– Inom loppet av en vecka från inspelningen fick jag veta att jag hade sex månader kvar att leva, säger han i intervjun och fortsätter att berätta om hur det var när han berättade den tragiska nyheten för sin fru Jessica, sonen Rex, 3, och tvillingarna Rafa och Cormac, 2:

– Det var förödande. Allt jag kunde göra var att be om ursäkt. Jag kände mig så skyldig, säger han.

Jonnie Irwin vill spendera sista tiden med familjen

Idag har Jonnie Irwins ursprungliga prognos förlängts med hjälp av mediciner och strålbehandling. Programledaren vet inte hur lång tid han har kvar och den sista tiden vill han spendera med sin familj.

– Jag vet inte hur långt tid jag har kvar, men jag försöker vara positiv och min attityd är att jag lever med cancer, inte dör av det, säger han och fortsätter:

– Det är jag skyldig Jess och våra pojkar. Vissa personer i min situation har bucket lists, men jag vill bara göra så mycket vi kan som familj, säger han.

FOTO: BBC, INSTAGRAM

Annons