Artikeln innehåller reklamlänkar

Brand i bonde-Leonoras hem – dottern flydde springandes

Leonora Vilhelmsson berättar nu i sin blogg att det brann på gården i Jockarp och att hennes dotter Mollie fick fly springandes från huset.

Ljuslyktan exploderade och satte eld på byrån. Leonora Vilhelmssons hem i Jockarp var nära att brinna upp förra veckan, berättar hon i sin blogg.

Vi har precis fått se i TV4 Play hur Leonora Vilhelmsson, 41, när hon skulle göra sitt slutval i Bonde söker fru – kärlek åt alla, dissade båda sina brevskrivare Maria, 28, och Sofia, 26. Programmet spelades in i somras och för Hänt berättade Leonora nyligen att hon trots sommarens dumpning har fortsatt träffa Sofia under hösten:

– Sofia var verkligen en supertjej, vi hörs fortfarande men det fanns ingen attraktion just då. Mitt hjärta måste vara rent och det hade det inte varit om jag skulle valt Sofia där och då.

Annons: Bärbar mobilladdare med inbyggd ficklampa – fynda den här! (länk till Aller media shop)

De har bland annat varit på Liseberg tillsammans med Leonoras dotter Mollie, 8, som hon har sedan ett tidigare äktenskap. Enligt Leonora har Sofia och hon dock bara en vänskapsrelation, och Sofia har dessutom funnit kärleken i en annan kvinna.

Men även om det inte är mycket drama på kärleksfronten just nu för Leonora, så var det tyvärr i desto mer dramatiskt förra veckan hemma på gården i Jockarp. I sin blogg berättar Leonora vad som hände då dottern hade en kompis över hos dem förra söndagen. De skulle baka och göra ett pepparkakshus då plötsligt det som inte fick ske inträffade:

”Vi hörde en smäll och jag förstod bums vad det var. Något hade hänt med ljuslyktan. Den hade exploderat och värmeljuset satte fyr på byrån snabbt som ögat”

Elden spred sig snabbt

Faktum var att det kunde ha slutat riktigt illa. Om inte Leonora agerat snabbt så hade kanske hela huset brunnit upp. Hon förklarar:

”Jag var rådig och gick och hämtade en kastrull. Det brann med full låga på byrån och det var väldigt obehagligt hur snabbt elden spred sej.”

Dessutom hade hon ju Mollie och hennes kompis att tänka på. Som tur var visste de precis vad de skulle göra. Leonora fortsätter:

”Ungarna sprang ut utan skor vilket var glädjande. Jag vet att dom tränar i skolan i form av brandövningar men nu var det faktiskt skarpt läge och då kan saker förändras. Men icke. Dom sprang ut utan skor precis som dom lärt sej. Efter att elden släckts pratade jag med kidsen och sa att dom skötte sej exemplariskt och gjorde precis rätt.”

Som tur var lyckades också Leonora släcka branden i tid och allt som hände var att byrån fick ett stort svart märke. Flickorna var lite skärrade efteråt, men efter att hon satt sig och spelat kort med dem och de pratat igenom vad som hänt lugnade de sig.

LÄS MER:  Leonora om relationen med Sofia efter Bonde söker fru

LÄS MER: Leonora Vilhelmsson om oväntade valet i Bonde söker fru

FOTO: IBL/Patrik C Österberg, TV4

SENASTE NYTT!