Idol 2023 marknadsföring banner

Bråket mellan Bodström och gladiatorn Hero: "Jävla idiot"

17 maj, 2017 
AvAngelica Jaako Billenman
Gladiatorn Roddy "Hero" Benjaminsson fick vatten på sin kvarn när huvudmannen för en fildelningssajt nyligen fick högre straff än en våldtäktsman. Precis det han hävdat hela tiden sedan bråket med Thomas Bodström i mars.
Annons

Två månader efter det uppmärksammade grälet mellan gladiatorn Roddy “Hero” Benjaminsson, 48, och Sveriges före detta justitieminister Thomas Bodström, 55, om att gladiatorn hänger ut brottsmisstänkta på sin Facebook har bråket blossat upp igen.

Bakgrunden till det hela handlar om att Thomas Bodström i mars avfärdade Roddy Benjaminssons påstående om att man får hårdare straff om man delar en film än när man misshandlar en kvinna. Thomas sa att hans “statistik var felaktig” i en debatt i radiokanalen Mix Megapol där de båda var inbjudna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är ingen som försvarar beteendet att man slår kvinnor, och det är bra att fler ger sig in i debatten. Men det vore bra Hero om du satte dig in lite mer i det, sa Thomas Bodström då.

Nyligen uppdaterade Roddy Benjaminsson sin Facebook återigen med två utdrag ur tidningsartiklar. Den ena handlade om huvudmannen för piratsajten Swefilmer som i dagarna dömdes till tre års fängelse för brott mot upphovsrättslagen och grov penningtvätt. Den andra om en man som dömts för våldtäkt mot barn. Domen: Två månaders fängelse och skyddstillsyn.

Roddy Benjaminsson skräder inte orden när han går till angrepp mot Thomas Bodström:

– “Så funkar det inte”, jag “borde läsa på”? Thomas Bodström, du är en jävla idiot, skäms ditt äckliga gubbslem!! Precis så funkar det, man får hårdare straff för att dela film och musik än att utsätta kvinnor för övergrepp, skriver han på sin Facebook.

Annons

Thomas Bodström har ännu inte bemött kritiken.

Foto: IBL, TV4

Annons