ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bosse Rappnes hälsobesked – 4 månader efter hjärtproblemen

21 jul, 2023 
Simon Lundh
Bosse Rappne tillsammans med kollegorna från Äntligen hemma
Äntligen hemma profilen Bosse Rappne råkade i mars ut för hjärtproblem.
Något som fick honom att behöva uppsöka vård.
Nu berättar Bosse hur han mår 4 månader efter incidenten.
Annons
Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"Brand logo
Olle Jönsson om sjukdomen: "Man kan inte dö av den"

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Bosse Rappne, 61, var en del av det älskade fixarprogrammet Äntligen hemma under 18 år innan han valde att gå vidare med andra utmaningar i livet. Bland annat har han fullt upp med att styra Slottsträdgården Ulriksdal som han idag äger.

Bosse Rappne tvingades till hjärtoperation

I mars tvingades Bosse att uppsöka sjukhus med hjärtproblem. På sin Instagram skrev han då om operationen han fick genomgå.

”Såg framemot veckan och att äntligen få träffa kollegor och trädgårsälskare på mässan i Älvsjö. Men livet tog en annan riktning med hjärtproblem och inopererad defibrillator. Jag mår bra och är snart på banan igen men haft tid att tänka hur mitt liv hade blivit om min pappa Bengt hade haft samma sjukvård som jag för 44 år sedan. Svensk sjukvård och framförallt deras medarbetare är fantastiska!”, skrev han då.

Så mår Bosse idag – 4 månader efter operationen

Nu väljer Bosse att berätta om hur han mår idag efter det omtumlande som skedde.

Annons

– Jag känner mig fräsch och mår jättebra. Det är fantastiskt vad läkarna kan. Nu lever man 20 år till kanske, säger Bosse till Hänt och fortsätter:

– Jag åkte in i rätt tid. Jag var inne snabbt på sjukhuset. Jag mådde egentligen aldrig dåligt utan jag blev mer överraskad att jag helt plötsligt har en maskin inopererad.

Vidare berättar Bosse att defibrillatorn fungerar som ett understöd för hjärtat och att den registrerar hjärtaktiviteten och varnar om det är något som skulle vara ovanligt.

Även om Bosse kom in i tid till sjukhuset berättar trädgårdsmästaren att han i framtiden kommer att behöva uppsöka sjukhuset vid jämna mellanrum.

– Det är en gång i halvåret resten av livet, säger han.

Berättar om hjärtproblemen i familjen

Bosse befann sig snabbt på sjukhuset efter den otäcka incidenten. Det tror TV4-profilen bland annat beror på att han var beredd på att något sånt här skulle hända honom.

Jag har bara väntat på att något sådant här skulle hända. Min pappa dog när han var 57 år och hans bror var i samma ålder. Min farfar hade också hjärtsvikt, så det finns i familjen. Det är ärftligt, säger han.

FOTO: Cecilia Liljeton/TT

Annons