ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Bosse Rappne om relationen till Lee Christiernsson: ”Bra på att dölja det”

07 jul, 2023 
Simon Lundh
Lee och Bosse
Bosse Rappne medverkade i många år i Äntligen hemma.
Då han blev nära vän med snickar-Björn.
Nu berättar Bosse om den nära vännens förvandling till att bli Lee.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”Brand logo
Lee Christiernsson efter dokumentären Att bli Lee: ”Jag visste inte...”

Under 20 års tid var bygg-och inredningsprogrammet Äntligen hemma, en självklarhet på TV4. Under programmet visade de kunniga i programmet hur man på bästa sätt kunde inreda och lärde ut hur man som privatperson kunde fixa till sina egna hem.

Trädgårdsmästaren Bosse Rappne, 60, och snickaren Lee Christiernsson, 48, har sedan de båda medverkat i programmet Äntligen hemma varit goda vänner. På den tiden kände Bosse Lee under hens tidigare namn Björn.

I januari år kom dokumentären Att bli Lee, där vi fick följa Björns resa till att bli Lee.

Bosse Rappne ovetandes om nära vännens förvandling

Trots att den nära vännen Bosse känt Lee under många år och att de ständigt har kontakten visste han inte vad vännen gick igenom.

– Vi pratar i telefon 3-4 gånger i månaden. Det brukar bli långa samtal. Vi pratar om livet och olika projekt, säger Bosse till Hänt och berättar att han inte fick reda på förvandlingen innan programmet sändes.

Annons

– Björn ringde till mig under programmet och berättade det. Jag var den första han ringde till.

Beskedet kom som en stor överraskning för Björn som inte hade någon aning att den nära vännen gått med de tankarna.

– Jag hade inte sen susning, vi har ju varit runt uppe i fjällen och åkt skoter och gjort "grabbgrejer". Jag hade ingen aning om det, säger Björn och utvecklar sina tankar:

– Det är klart man blir överraskad, man har ju svårt att förstå, men samtidigt behöver man det. Det är samma person inuti. Jag tycker Lee är en sund och klok människa. På ett sätt är det är det ingen skillnad, men ändå en stor skillnad.

Det tycker Björn Rappne om Snickar-Björns förvandling till Lee

Bosse berättar vidare hur orädd man måste vara om man väljer att offentligt gå ut och berätta om sin resa som Lee har gjort.

– Jag tycker att Lee är modig. Då förstår man ju när man tar det steget, Han var ju snickar-Björn med alla och att då skifta över. Då förstår man hur dåligt han har mått. Han har varit oerhört bra på att dölja det. Han hade varit tyst om det, dels för att ställa om sig själv. Jag tycker det är modigt, avslutar Bosse med att säga.

FOTO: Carolina Byrmo/Aftonbladet/Karin Törnblom/TT

Annons