LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Äntligen hemma-Bosse nära döden – nya insikten: ”Det räddade mig”

06 jan, 2024 
Linn Seipel
bosse rappne äntligen hemma
Äntligen hemma-Bosse Rappne åkte in akut för hjärtat i våras och har sedan dess gjort en del livsstilsförändringar.
Nu berättar han om sorgliga händelsen som kan ha räddat hans liv.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”Brand logo
Tommy Körberg talar ut om hälsan: ”Jag har varit jagad av streptokocker”

Bo "Bosse" Rappne, 60, är trädgårdsgeniet som nog många känner igen från sin medverkan i fixarprogrammet Äntligen hemma. Idag arbetar Bosse på Slottsträdgården i Ulriksdal samtidigt som han driver sitt egna växthus-företag. Tidigare i vår tvingades han uppsöka vård akut, efter att haft hjärtproblem.

”Såg framemot veckan och att äntligen få träffa kollegor och trädgårsälskare på mässan i Älvsjö. Men livet tog en annan riktning med hjärtproblem och inopererad defibrillator. Jag mår bra och är snart på banan igen men haft tid att tänka hur mitt liv hade blivit om min pappa Bengt hade haft samma sjukvård som jag för 44 år sedan. Svensk sjukvård och framförallt deras medarbetare är fantastiska!”, skrev han då i inlägget på sin Instagram.

Annons

Så mår Bosse Rappne idag – ett halvår efter akutbesöket med hjärtat

Men idag mår han betydligt bättre, berättar han i en ny intervju med Hänt.

– Ja, gud ja! Det där känner jag ingenting av längre. Nu har jag vant mig vid den där. Jag fick en defibrillator inopererad i vänstra axeln. Det tänker jag inte på längre, säger Bosse.

Defibrillatorn håller koll att hjärtat går som det ska, och kan hjälpa till om det börjar slå i otakt. Förutom att gå på rutinkontroller två gånger per år, påverkar hjärtproblemet honom inte allt för mycket i vardagen.

Bosse Rappne slutat röka och dricka – på läkarnas inrådan

Den största ändringen sedan insjuknandet är att Bosse lagt ned med både rökning och i princip all alkohol. Men det innebär ingen större uppoffring, menar han.

– Jag dricker nästan ingen alkohol längre. De sa ju att det var dåligt att röka och dåligt att dricka alkohol liksom, så då sa jag ”men då minskar vi väl då”, berättar han och fortsätter:

Annons

– Det är rätt skönt faktiskt. Man sover ju bättre. Men jag snusar fortfarande.

Nära döden upplevelsen – Bosse Rappne om dagen: ”Det räddade mig”

Att Bosse reagerade snabbt när han fick känningar i hjärtat kan ha räddat hans liv. Och det finns en särskild anledning att han förstod direkt vad det var som höll på hända i hans kropp. Pappa Rappne hade nämligen samma, likaså så pappans bror.

– Jag hade ju det på känn, så jag var ju inne direkt när jag kände att det här är inte bra. Då åkte jag in. Det räddade mig nog alltså. Annars hade man nog varit ”six feet under” [död och begraven, reds anm]. Han dog i något liknande, och han var bara 57.

FOTO: TV4, TT/Karin Törnblom

Annons