ExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtraExtra
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Börje Salming har förts till sista vilan: ”Så mycket kärlek”

20 dec, 2022 
Sarah Rätzer
Börje Salming på Tidernas hockeygala och tillsammans med dottern Bianca till höger.
Börje Salming har förts till sista vilan.
På tisdagen begravdes han i Stockholm i en privat ceremoni.
”Stillsamt och vackert med släkt och vänner. Så mycket kärlek och värme”, beskriver Agneta Sjödin som var en av gästerna begravningen.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”Brand logo
Pia Salming om framtiden: ”Vi hjälps åt”

Den 24 november somnade hockeylegenden Börje Salming in 71 år gammal efter flera månaders kamp mot sjukdomen ALS. Hela Sverige och hockeyvärlden var i sorg.

Bara en vecka innan hyllades Börje stort på Tidernas Hockeygala som sändes i SVT. Då fick legendaren stående ovationer av publiken vilket fick honom i tårar. Och kort dess hyllades han stort av Toronto Maple Leaves i Kanada som han spelade i många år.

Familjens beslut: ”Lågmäld och privat”

På tisdagen fördes Börje Salming till sista vilan. Han begravdes på Skogskyrkogården i Stockholm i en privat ceremoni eftersom familjen valde att hålla begravningen stängd för övriga gäster, skriver Expressen.

Darryl Sittler tillsammans med Börje Salming och Mats Sundin vid Börjes hyllning i Toronto i november.
Darryl Sittler tillsammans med Börje Salming och Mats Sundin vid Börjes hyllning i Toronto i november.

– De hade en lågmäld, privat ceremoni, säger Salmings lagkamrat och vän Darryl Sittler till Expressen. Han var inbjuden till begravningen men kunde inte komma till Sverige.

Annons

– Vi skickade en hälsning till familjen, men vi kunde inte åka nu. Det var svårt med tajmingen, med jul och resor, och det förstod de. Men vi ser fram emot att träffa dem i februari när vi kommer till Sverige, säger Sittler som var med vid Börjes hyllning i Toronto i november.

Pia och Börje Salming
Börje Salming tillsammans med frun Pia Salming, 55, på en biopremiär 2021.
Börje och Bianca Salming.
Börje Salming tillsammans med dottern och friidrottaren Bianca Salming, 24.

Så var Börje Salmings begravning: ”Stillsam och vacker”

Cirka 150 gäster närvarande vid begravningen, enligt Aftonbladet, och en av dem var Agneta Sjödin som bor granne med familjen Salming i Nacka. Agneta beskriver begravningen på följande sätt på sin Instagram.

Annons

”Vi tog avsked av Börje idag. Stillsamt och vackert med släkt och vänner. Så mycket kärlek och värme. Och med kärlek minns vi Börje! Ta hand om er vänner. Ta hand om era nära och kära. Kom ihåg att älska!”, skriver Agneta Sjödin om begravningen.

Agneta Sjödin
Agneta Sjödin på väg till Börje Salmings begravning.


Även före detta fotbollsspelaren Tomas Brolin var med på begravningen.
”Idag har vi haft en vacker o fin minnestund för Börje Salming med familj och vänner. Tack Börje för alla glada o härliga minnen med dig på o utanför Rinken. Kärlek till er alla”, skriver Tomas Brolin på sin Instagram om Salmings begravning.

FOTO: TT

Annons