TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Börje Salming anklagas för fusk – stäms på miljonbelopp

20 mar, 2016 
AvOla Brising
Börje Salmings lyxkåk såldes för hela 23,2 miljoner kronor. Men nu stämmer köparen Börje: "Jag känner mig jättelurad", säger han.
Annons

Hockeylegendaren Börje Salming, 64, flyttade i oktober 2014 från huset med sjötomt i Karlsudd i Vaxholm för en takvåning på Gärdet i Stockholm. Kärleken Pia Lindahl, 47, och barnen Rasmus, 20, och Bianca, 17, hängde självklart med.

Börje Salming och Pia Lindahl har fått en arg husköpare på halsen.

– Det är otroligt skönt att bo i stan. Jag var färdig med att ha hus, sa Börje till Hänt i fjol.

Huset i Vaxholm såldes för 23,2 miljoner kronor, men sedan inledde Salming en tvist med köparen, en 45-årig man, eftersom denne inte hade betalat för lösöre värt nästan 200 000 kronor, bland annat en vattenskoter, en flytbrygga och en trailer, vilket följt med i försäljningen.

En genomgång av mejlkonversationen mellan Börje och köparens sambo visade på att parterna hade kommit överens om dessa köp. I slutet av februari dömdes den nye ägaren till att betala hockeylegendaren 197 200 kronor plus rättegångskostnader.

Annons

– Klart jag är glad över det här, sa Börje då i Aftonbladet.

Men nu går husköparen till motattack och stämmer Salming på 1,7 miljoner kronor.

–Det är fortfarande grejer kvar att göra, jag känner mig jättelurad. Jag har satt mitt livs besparingar på huset. Det är en stor tragedi, ekonomiskt och personligt, säger 45-åringen till Aftonbladet.

Börje Salming bodde här med familj i fastigheten och sjötomten i Karlsudd i Vaxholm innan han sålde det.

Som bevis åberopas bland annat vittnesuppgifter från ansvarig entreprenör, ansvarig byggnadssnickare, projektledare och besiktningsman som hjälpt den nye ägaren åtgärda skadorna.

Enligt husköparens advokat Jesper Arvenberg finns många dolda fel i fatigheten:

– För ett hus som kostar 23 miljoner kronor förväntar man sig ändå en viss standard. Rören i huset har till exempel inte varit avsedda för dricksvatten. Det har varit genomskruvade hål i de fina plåttaken så vatten droppat in, påverkat konstruktionen och krupit in i våtrummen.

Advokaten fortsätter:

– Bara två veckor efterhusköpet hittade vi svartmögel i hallen som kom från toaletten.

Förutom att undervåningen hade omfattande skador av fukt och mögel var enligt advokaten elsystemet felaktigt installerat. Den nye ägaren fick vänta i sju månader innan han kunde flytta in på grund av alla renoveringsarbeten.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons