Bonde-Thilde Höök gifter sig med kärleken Benedicte Kihle

Bonde-Thilde Höök gifter sig med kärleken Benedicte Kihle

Hästbonden Thilde Höök hittade kärleken i Stefan Blomqvist i Bonde söker fru 2009. Men deras kärlekssaga fick ett slut, och nu har Thilde hittat kärleken på nytt. Imorgon gifter hon sig med Benedicte Kihle.

Det har runnit mycket vatten under broarna sedan hästbonden Thilde Höök, 36, sökte kärleken i Bonde söker fru. Då – sommaren 2009 – fattade Thilde tycke för svärmorsdrömmen Stefan Blomqvist, 38. Känslorna var besvarade och allt tycktes frid och fröjd, men vintern 2016 köpte Thilde oväntat ut Stefan från fastigheten på Österlen.

– Vi har haft det svajigt av och till men alltid haft siktet inställt på att lösa det här. Vi har gått i familjeterapi och verkligen försökt få det här att funka, men vi har stångat oss blodiga. Till slut har vi insett att vi inte får till det här med att leva ihop som sambor och par, berättade Thilde i samband med separationen 2016.

Kort därpå avslöjade Thilde för Hänt att hon attraherades av tjejer och hon inledde en kärleksrelation med en 30-årig kvinna. Relationen blev kortvarig, men snart träffades hon på nytt av Amors pilar. Den relationen har hon hållit hemlig – fram till nu.

Hänt kan avslöja att föremålet för hennes känslor är egenföretagaren och hundexperten Benedicte Kihle, 33. Hänt kan också avslöja att turturduvorna växlar giftermålsringar nu på lördag, 31 augusti. Det blir en strandvigsel som kommer att följas av en stor gårdsfest.

– Jag friade till Benedicte i julas och kände mig ganska säker på att hon skulle svara ja. Efteråt sa hon att hon hade tänkt så här: ”Om inte Thilde friar snart så gör jag det”. Vi kände alltså båda två att ville göra det här, berättar Thilde för Hänt.

Efter kärlekskraschen med Stefan – Bonde-Thilde gifter sig med kärleken Benedicte

Tjejernas ringar är tillverkade av den lokala guldsmeden Hilda Lancing.

– När Hilda frågade vad vi ville ha för färg på stenarna, visste vi det direkt. Min favoritfärg är turkos, hennes är grön. Nu har vi våra favoritfärger på våra ringar – för alltid, ler Thilde som har två barn från sitt förhållande med Stefan: Oscar, 5, och Elsie, 7.

Så träffades Thilde och Benedicte

Det är tack vare föräldraskapet som Thilde och Benedicte träffats.

– En dag, när jag kom till förskolan, kom mitt ena barn springande med en ny kompis och berättade att det hade börjat ett barn på förskolan som hette Oscar. Sedan kom Oscar fram och presenterade sig: ”Hej, jag heter Oscar!” Jag såg direkt att han såg så himla snäll och glad ut. Jag tänkte att det här kan bli en ny bra kompis till mina ungar, så jag sa: ”Du får jättegärna komma hem och leka hos oss någon dag”. Sedan var det en pedagog på förskolan som sa att Oscars mamma också hade nämnt samma förslag. Vi hade tänkt likadant, berättar Thilde.

Vid lämningen nästkommande dag möttes Thilde och Benedicte för första gången. Tre dagar senare stod första träffen hemma hos Thilde.

– Benedicte var i en relation då. Vi sågs bara som playdate med barnen, men jag föll pladask direkt för henne och tyckte att hon var världens härligaste person! Vi hade aldrig slut på saker att prata om, och var så nöjda över att barnen uppskattade varandras sällskap. Det innebar ju att vi kunde sitta och dricka kaffe och fortsätta prata, minns Thilde.

Efter kärlekskraschen med Stefan – Bonde-Thilde gifter sig med kärleken Benedicte

Hon och Benedicte fortsatte att umgås som vänner i ett halvårs tid. I perioder sågs de nästan varenda dag. Ibland med barnen, ibland på tu man hand.

– Vi gjorde en hel del familjeutflykter. Till slut var det nästan som att vi var en familj. Vi umgicks som nära vänner. Jag var väldigt förälskad i henne, men då var hon som sagt i en relation.

Var det jobbigt för dig att ha det så?

– Både och. Det var jobbigt att inte veta om det ens fanns en chans eller möjlighet att det skulle kunna bli något mer. Samtidigt hade vi det så fantastiskt som vänner. Jag ville inte riskera något. Jag ville hellre ha henne som nära vän för livet än att berätta om mina känslor för henne – och riskera att kanske förlora det vi hade.

Snart visade det sig dock att Thildes oro var obefogad. Steg för steg närmade sig Benedicte henne.

– Plötsligt en dag sa hon att hon hade varit intresserad av tjejer. Det visste inte jag. Sedan messade hon en kväll och frågade om jag var hemma och om hon kunde komma över. Det gick bra, så efter en stund kom hon cyklande. Ganska direkt sa hon: ”Thilde, jag har gått och blivit kär i dig!” Jag blev knäsvag. Känslorna var besvarade! Jag blev varm i hela kroppen. ”Gud, ska vi gå ut och sätta oss?” frågade hon – och så gjorde vi det. I flera månader efteråt kunde jag knappt tro att det här var sant. När jag vaknade på morgnarna så frågade jag mig själv om det var på riktigt. Jag som hade längtat och drömt om det här så länge. Nu var det på riktigt, det var besvarat! Det var inte bara något som jag hade fantiserat ihop.

Thilde berättar att hon och Benedicte har en fin relation med Benedictes ex-kille.

– Han var superförstående när hon berättade om sina känslor för mig. Han sa: ”Jag ser verkligen på er att det här är rätt, så vem är jag att stå i vägen för er?” Det tycker jag var oerhört storsint av honom. Självklart är det tufft med en separation oavsett om man har barn eller inte, men jag tycker att det har blivit så himla bra. Benedicte och hennes tidigare kille har ett jättefint samarbete som föräldrar, och den här killen är verkligen jättetrevlig. Jag räknar honom som en av mina vänner, säger Thilde.

Hur känns det nu dagarna före vigseln?

– Det känns jättehärligt! Alla frågar om jag är nervös och stressad, men jag känner mig bara glad och förväntansfull!

FOTO: Privat, TT

FRÅN FÖRSTASIDAN