TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Bonde söker fru-Patrik Fernlund om bröllop och barn med Gustav

13 jan, 2021 
AvOla Lagerström
Bonde söker fru-Patrik och pojkvännen Gustav.

Hur lever Patrik Fernlund efter Bonde söker fru? Möt honom i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Framtidsplanerna med 11 år yngre pojkvännen.
✔︎ Stora sorgen – gripande orden: ”Kaos inom mig”.
✔︎ Utseendeförändringen: ”Det är åt helvete för dyrt”.

Annons
Skogsbonden Patrik Fernlunds sorg efter mammans plötsliga bortgångBrand logo
Skogsbonden Patrik Fernlunds sorg efter mammans plötsliga bortgång

Patrik Fernlund, 32, sökte inte fru utan make – och fann kärleken på en slingrig omväg...

När han skulle göra sitt slutval i Bonde söker fru, stod det mellan uppvaktarna Einar och Pontus.

Patrik valde Pontus, men i huvudet ekade en helt annan person, nämligen uppvaktaren Niklas som några veckor tidigare tackat för kaffet, avbrutit avspelningen och åkt hem till sig.

– Han mådde ju så dåligt och det blev sämre och sämre. Jag var mycket mer intresserad av Niklas än Pontus. Tyvärr hann vi aldrig lära känna varandra, Niklas och jag. Pontus och jag klickade inte fullt ut, förklarar Patrik så här i efterhand för Hänt.

Einar, Niklas och Pontus i Bonde söker fru 2020.
Patrik dejtade Einar, Niklas och Pontus i Bonde söker fru.

Hur länge höll du och Pontus ihop – efter slutvalet?

– Ingenting, vi blev aldrig ihop. Jag ville vara ärlig mot honom, så jag valde bort att åka på kärleksresa med honom. Man ska aldrig leka med andras känslor, jag har alltid varit noga med det. Känner man att det inte finns något att bygga på så är det bättre att bryta. Vissa åker på kärleksresan bara för att få tillbaka något av TV4, men det hade känts fel, tycker jag. Finns det inga känslor på gården så kommer de inte senare heller!

Annons

Blev Pontus ledsen när du deklarerade dina känslor?

– Jag vet inte, men jag tror han tyckte att det var tråkigt. Jag försökte förklara för honom att jag tänkte en del på Niklas också och att jag hade många obesvarade frågor i mitt huvud. Jag tror ändå att förstod vad jag tänkte och menade. Jag hoppas det.

✔︎ Det här är Patrik Fernlund

Ålder: 32.
Jobbar som: Skogsbonde.
Bor: Kråksjö i Småland.
God egenskap: Snäll och omtänksam.
Dålig egenskap: Tar på mig andras problem och har alltför stort kontrollbehov.
Civilstatus: Sambo med Gustav, 21.

Men snart hittade du en ny kille, i Gustav, 21. Vem är Gustav?

– Han är en kille från Storvik uppe i Gästrikland.

Är Storvik en håla?

– Ja, det är det verkligen, (skratt).

Så träffade Patrik Fernlund kärleken i Gustav

Hur fann du och Gustav varandra?

– Det här är en rätt konstig historia. Min barndomspolare Robin och hans tjej hade gått ifrån varandra. Robin skulle på ensamsemester och vandra i Dalafjället. Första natten på plats ringde han mig och sa att det var för jävla ensamt och kallt där. Själv satt jag hemma och hade det lika jävligt, så jag tänkte: ”Jag sätter mig i bilen och kör upp till Dalarna”. Vi sågs i Mora av alla ställen. Jag hade inte varit i Mora innan. Hade jag det hade så vi garanterat valt ett annat ställe. Det var jävligt dött, men vi var ändå där i några dagar.

Annons

– När Robin åkte hem tänkte jag: ”Jag kan inte åka hem nu när jag kört så långt”, så jag åkte vidare till Rättvik. Där var det fint men också ganska tråkigt, så jag satt och scrollade en del på Facebook. Plötsligt dök det upp en kille som var rätt söt, så jag skrev något kort meddelande till honom. Han hörde av sig direkt. Det visade sig att han var gay och bodde i Storvik några mil bort. Efter mycket om och men bestämde vi oss för att ta en kopp kaffe, så jag åkte iväg och köpte en blomma. Man är ju ju rätt gammaldags, (skratt). När jag kom fram började vi prata. Timmarna gick och han frågade om jag ville sova över. ”Perfekt, nu slipper jag sova på hotell, nu sparar jag en del pengar”, tänkte jag.

Patrik Fernlund från Bonde söker fru 2020 och pojkvännen Gustav.

Var det den natten du och Gustav fick upp ögonen för varandra?

– Gud, ja. Det var en käftsmäll i kärlek! Och till saken hörde att Gustav som är målare hade två veckor kvar av sin industrisemester, så jag frågade om han ville hänga med ner till Småland. Det ville han, så dagen därpå satte vi satte oss i bilen och åkte hem till mig. När han åkte tillbaka två veckor senare var vi ihop. Han var bara hemma någon vecka, sedan vände han och flyttade hit. Nu är vi alltså sambor. Det känns jättebra!

Annons

För Hänt avslöjar skogsbonden att Gustav redan ett par månader in i relationen sa de berömda orden ”jag älskar dig”. Han tillägger också att Gustavs känslor var besvarade.

– Vi vill samma saker, han är så jäkla go och snäll. Han är omtänksam, både om mig och andra. Det känns verkligen jättebra, förklarar Patrik och tillägger att oron han tidigare bar på nu är som bortblåst.

Med Gustav vid sin sida känner han sig trygg på ett helt annat vis, vilket resulterat i att han inte längre tycker att det är jobbigt att vara själv på hemmaplan.

Vad är det bästa med din nya kille?

– Att han är så jäkla snäll. Dessutom kan vi prata om allt.

Vad stör du dig på hos honom?

– Att han är okristligt morgonpigg. När jag kliver upp kvart i fem, gör jag det inte med ett leende på läpparna, precis. Det gör han.

Vem är er är mest romantisk?

– Det är nog Gustav.

Har ni pratat om att gifta er?

– Ja, lite. Vi vill gifta oss båda två. Vi är inne på sjätte månaden i förhållandet, så bröllop är nog något man väntar med en tid. Men med tiden vill vi gifta oss! Gustav är killen jag alltid letat efter.

Annons

Barn, då?

– Jag har tänkt på det till och från, men landat i att jag drar mitt strå till klimatet och avstår, (skratt). Det finns så många andra barn man kan hjälpa och finnas tillhands för. Vännernas barn, syskonens barn…

För bara någon månad sedan var du en simpel smålänning, men plötsligt du hamnat på allas läppar. Känns förvandlingen magisk?

– Magisk vet jag inte, men det finns både för- och nackdelar.

Vilka är fördelarna?

– Jag behöver inte längre visa leg i Systembolaget. Man behöver inte berätta för folk vem man är, folk vet det redan. Nackdelarna är desto fler. Senast idag när jag var i mataffären... Folk vill stå och prata: ”Jag tittar på programmet och jag stöttar dig”. Bla, bla, bla... Det tar tid att hela tiden bli stannad. Det ska inte behöva ta två timmar i mataffären… Ändå är jag knappt en kändis. Tänk på hur riktiga kändisar måste ha det.

Hör det av sig många tokstollar?

– En del. Senast för en stund sedan ringde det från ett nummer som jag inte kände igen. Det var någon som ville ha ett facetime-samtal med mig. Jag frågade vad saken gällde. Svaret blev: ”Du är het!” Då blockerade jag numret. Sedan finns det folk som skriver hem till mig. Det är oftast personer som inte vill vara med i tv utan dejta mig nu i efterhand.

Annons

Vilken är den sämsta dagen i ditt liv?

– När mamma dog för tre år sedan. Det är både den absolut sämsta och värsta dagen. Hon fick en hjärtinfarkt och blev bara 54 år. Det kom som en total överraskning. Hon hittades död i sin säng, hon hann inte in på sjukhuset. Läkaren ringde mig. Det var en söndagsmorgon, en kall vinter. Jag var ute i skogen. Läkaren sa att Yvonne, min mamma, hade gått bort under natten. Det blev kaos inom mig, jag kastade vedträn och skrek. Stor chock.

Hur ser sorgen ut nu – tre år senare?

– Jag saknar henne lika mycket, fortfarande. Ibland drömmer jag mig bort. Att bara få krama om henne och känna lukten av hennes parfym… Hon skrattade mycket, hon var den positivaste människan jag träffat. Hon såg alla andra före sig själv. Så varm. Det är det jag saknar. Hennes skratt. Hon lyssnade mycket på min musik, hon var mitt största fan.

Det låter som en bra mamma, Patrik.

– Ja, otroligt!

Annons

I ditt livsbagage har du två långa kärleksförhållanden. Ett varade i sex år, ett annat i fyra. Vilket förhållande var jobbigast att lämna?

– De var lika jobbiga båda två skulle jag säga. Går jag in i ett förhållande så är det för att jag tycker om den personen oerhört mycket.

Finns det någon röd tråd när det gäller varför dina förhållanden spruckit?

– Nej, faktiskt inte. Det har varit olika anledningar.

Har dina ex-killar hört av sig nu i efterhand eftersom du blivit en het potatis i tv-rutan?

– (Skratt). Nej, inte så. Jag har kontakt med båda mina ex. Jag brukar tänka ibland att det hade varit lättare om de hade varit svin. Då hade det varit enklare att bryta. Men de är fina människor, båda två. Vi har ingen djup kontakt, men vi hörs ibland. Och varför det tog slut… Det är svårt att veta. Kanske var vi – i grund och botten – inte menade för varandra.

Är du uppvuxen på en bondgård?

– Nej, jag är uppvuxen i ett lite större samhälle. Men mormor och morfar har haft går i hela sitt liv. Det är därifrån jag fått mitt lantbruksintresse. Jag har varit där på helger och lov och så…

Vad brukar du ljuga om?

– Vikten, kanske. Jag drar oftast bort fem, sex kilo, (skratt).

Hur mycket väger du?

– Det pendlar mellan 98 och 102. Det går lite upp och ner…

Vilken skönhetsoperation kan du tänka dig att gå igenom?

– Det skulle vara en hårtransplantation i så fall.

Kommer du att gå från tanke till handling?

– Ja, om jag inte vore smålänning. Det är fortfarande åt helvete för dyrt, (skratt).

Foto: TV4

Annons