LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde söker fru-Michels insikt i relationen med Linnéa Hjort

19 jul, 2020 
Michel Olofsson
Bonde söker fru – jorden runt-paret Michel Olofsson och Linnéa Hjort är i full gång med sitt nya husbygge.
För Hänt berättar nu Michel att paret har stött på flera motgångar och att han dessutom gjort en ny insikt i förhållandet.
– Allt går inte precis som planerat, säger Michel till Hänt.
Annons
Leifs oväntade drag inför valet i Bonde söker fru – jorden runtBrand logo
Leifs oväntade drag inför valet i Bonde söker fru – jorden runt

Frukt- och grönsaksbonden Michel Olofsson, 34, fann kärleken i brevskrivaren Linnéa Hjort, 31, genom TV4:s Bonde söker fru – jorden runt. I programmet fick tittarna följa deras kärleksresa i Moçambique.

Mycket har skett sedan kamerorna slocknade. Linnéa har idag flyttat till Moçambique och i början av sommaren blev paret plötsligt sjuka. Både Michel och Linnéa drabbades nämligen av Malaria i juni. Inte nog med denna omgång av sjukdomen så har Michel tidigare berättat för Hänt att han återigen insjuknade i sjukdomen, 17 dagar efter att de tillfrisknat. Idag är både Michel och Linnéa friska från Malarian.

”Går inte precis som planerat”

Det var i maj som Michel avslöjade för Hänt att han och Linnéa tagit ett stort framtidsbeslut ihop. Paret hade då bestämt sig för att bygga sitt egna gemensamma hus och det är där som fokuset just nu ligger. När Hänt når Michel berättar han om hur husbygget går för tillfället.

Annons

Vi har börjat med det men allt går inte precis som planerat. Bilen började krångla veckan innan Linnéa flyttade hit och den behöver åka över gränsen för att fixas och i samma veva införde landet state of emergency så nu tar vi oss inte över gränsen och vi är väldigt beroende utav andra för transport utav material. Det har resulterat i att vi fått bära material några kilometer på våra axlar och det är slitsamt i längden, säger han och fortsätter:

– Men vi har kommit en bit på vägen och ska försöka se till att huset är redo för eldragning och vatten till slutet av augusti.”

Michels insikt i förhållandet

Paret ser nu fram emot att ha sitt nya hem på plats men projektet har även gett Michel en tankeställare. Tidigare har han nämligen bara haft sina egna åsikter att ta ställning till.

– Det ska bli kul att få bygga något tillsammans från början och skapa det här hemmet tillsammans. Sen hur vi kan kompromissa med varandra och låta någon annan styra skeppet lite, är för mig väldigt nytt eftersom jag varit van att göra allting själv, säger han.

Annons

”Utanför vår comfort zone”

Men hittills verkar paret eniga om hur de vill ha det i sitt nya boende. Däremot är det inte helt enkelt att bygga hus när erfarenheten inte finns.

– Sen ska det inredas och vi försöker producera alla våra möbler och inredning här i byn så det är lite svårare men även mycket roligare då det blir mer personligt. Hela huset och allt material som används till huset och inredning kommer från byn och närområdet. För mig är allt väldigt nytt då jag är utbildad till samhällsvetare och Linnéa arbetar som Community Manager på War On Cancer så det här med bygge är verkligen utanför vår comfort zone men varje dag lär vi oss något nytt och framförallt om varandra.

FOTO: TV4/Privat

Annons