LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bonde söker fru-Leifs nya erkännande om kärlekskampen

10 jun, 2020 
Leif Ericsson
Det blev ingen kärlek för Leif Eriksson i Bonde söker fru – jorden runt.
Istället hoppas han finna kvinnan i sitt liv på ett annat sätt – men tiden efter programmet har inte bara varit en dans på rosor.
– Det är svårt nu alltså, säger Leif till Hänt.
Annons
Leif i Bonde söker fru – Jorden runtBrand logo
Leif i Bonde söker fru – Jorden runt

Under våren fick TV4-tittarna följa en ny variant av succéprogrammet Bonde söker fru. Det var i Bonde söker fru – jorden runt som Linda Lindorff begav sig runt till svenska bönder bosatta i andra länder för att hjälpa även dem att finna kärleken. En av dessa var avokadobonden Leif Eriksson, 69, som tillsammans med sina söner har en gård i Spanien.

Kärleken dök inte upp

Under programmets gång fick vi följa Leifs dejtande och hans glada inställning till chansen att finna kärlek. Men när det bara var två brevskrivare kvar beslutade sig Anki Wiita lämna gården i Spanien och istället bege sig hemåt. Detta på grund av att hon inte kände det där lilla extra för Leif.

Gunilla Lundkvist, som var den andra av de två kvarstående brevskrivarna på gården, blev upprörd när Anki lämnade. Gunilla menade att det då inte längre kändes som något val för Leif utan att han bara fick henne utan att ens välja. Men Leif och Gunilla gav sig trots detta ut på en slutdejt. Väl där avslöjade dock Leif att Gunilla inte fick hans mage att pirra och därefter lämnade även Gunilla gården.

Annons

Stora problemet på hemmaplan

Även om Leif aldrig fann kärleken under inspelningarna av programmet så har han inte gett upp hoppet om att finna kvinnan i sitt liv på hemmaplan. Idag befinner han sig hemma i Sverige och jakten på kärleken kvarstår. När Hänt når Leif förklarar han dock att de senaste månaderna har varit tuffa. Livet som dejtare har inte varit det enklaste under dessa pandemi-tider.

– Det är svårt nu alltså. Tjejerna vill ju inte träffas eller de kanske vill men corona ställer ju till det, säger Leif.

”Det ska väl ordna till sig”

Avokadobonden är däremot tacksam över sitt hem i Sverige eftersom det gör att han kan hålla sig sysselsatt även om han gärna hade kunnat träffa folk som vanligt.

– Det är tråkigt. Det är tur att jag har huset att hålla på med. Kunna vara ute i trädgården och sådär. Man håller ju på att bli tokig. Polarna de vill inte träffas eller ja, de är ju försiktiga också såklart.

Istället fokuserar nu Leif på att få ordning i sin trädgård och ägnar dagarna åt att tänka på livets alla frågor. Men framtiden, den ser han helt klart fram emot.

– Det är mycket funderingar och så nu. Men det ska väl ordna till sig.

FOTO: Foto: TV4/Daniel Ohlsson

Annons