KRÖNIKA: ”Det här är dejting på sitt ärligaste och naknaste sätt”

Gabriella Håkansson om Bonde söker fru-premiären

Bonden Henrik faller bokstavligen för sin brevskrivare.
Och en bättre start kunde årets Bonde söker fru inte ha fått.
”Ärligare än så här blir det inte”, skriver Hänts Gabriella Håkansson.
Kärlek åt alla: Här går allt fel under bondens första dejt – se klippet här
0:33

Efter reklamen: Kärlek åt alla: Här går allt fel under bondens första dejt – se klippet här

(0:33)

Slå på ljud

Skakiga röster, krystade frågor, prasslande brev och stela fniss – kommer man någonsin att tröttna på en Bonde söker fru-premiär? Jag vet att jag inte är ensam om att älska programmet där Linda Lindorff hjälper våra svenska bönder att finna kärleken.

Det spelar ingen roll att Linda har besökt gårdar runt om i vårt avlånga land under snart 20 års tid. Det här programmet blir tame fan inte långtråkigt? Ingen säsong liknar den andra men ändå är det alltid lika förvånansvärt bra.

Man ska inte underskatta dessa grabbar, de är nämligen riktiga karaktärer

I Bonde söker frus spinoff Kärlek åt alla får vi i år följa Peppe, Henrik, Filip, Klas-Erik och Kristian. Fem bönder som alltså inte kvalade in till att medverka i stor-programmet. Men man ska inte underskatta dessa grabbar, de är nämligen riktiga karaktärer. Henrik har alltså fem minuter på sig att imponera på sina brevskrivare (precis som i huvudprogrammet) och sekunderna innan den första tjejen klivet in konstaterar han att han nu är redo för att kanske möta kvinnan i hans liv.

”Det är klart att man är orolig att det smyger sig in lite nervositet i det hela också. Men jag är förberedd, tror jag…”

Klipp till att Henrik kramar om brevskrivaren, ska sätta sig på stolen men då missar stolen och faller i backen. Om inte det är definitionen av att falla för någon så vet jag inte.

Förutom att påpeka vilket legendariskt tv-klipp som Henrik bjöd på så vill jag lyfta denna situation då den visar exakt hur äkta Bonde söker fru är. Det spelar liksom ingen roll att Henrik faller ihop som en spagetti framför tjejen han egentligen vill imponera på. Skämskudden åker inte ens fram, vet du varför? Jo, för det finns inget ärligare dejtingprogram än Bonde söker fru.

Det är vanliga nervösa människor utan en extra liter självförtroende i blodet.

Det är gummistövlar, flanellskjortor och kyssar bland koskit. Det är vanliga nervösa människor utan en extra liter självförtroende i blodet. Det är ett program som visar kärlek och dejting på sitt ärligaste och naknaste sätt. Människor är pinsamma, människor gör bort sig och dejting är skitläskigt. Men som tittare förväntar man sig inte heller att saker ska vara filmiskt perfekt i Bonde söker fru. Det hade inte blivit naturligt för så ser inte verkligheten ut.

Det märks att varken brevskrivare eller bönder är ute efter annat än genuin kärlek. Ingen ställer upp i det här programmet för att bli känd eller marknadsföra sig själv, som i mycket annan reality. I Bonde söker fru finns det bara ett fokus – och det är att bli kär. KÄR på riktigt, så där kär att det blir bröllop och barn i fokus så fort kamerorna slocknat.

Linda och TV4, snälla sluta aldrig med Bonde söker fru! Ärligare än så här blir det inte.

FRÅN FÖRSTASIDAN