Bonde-Daniel Eriksson om sorgen efter mamma Susannes plötsliga död

Daniel Eriksson i Bonde söker fru 2021.

Bonde-Daniel bryter nu tystnaden om svåra familjesorgen.
– Det är någonting som fattas, säger han.
Bonde-Daniels sorg efter mammans bortgång: "Det är någonting som fattas"
Slå på ljud

Spannmålsbonden Daniel Eriksson, 27, som bor utanför Vara i Västergötland valde i förra avsnittet av Bonde söker fru att skicka hem brevskrivaren Mikaela Riisager, 34, från Torslanda.

– Det känns tufft att göra någon ledsen, det vill jag absolut inte göra, sa han då.

Nu återstår bara Alice, 24, från Lidköping och Klara, 23, från Skövde. En av dem ska förhoppningsvis bli hans livskamrat.

Daniels brevskrivare Alice, Klara och Mikaela.

I onsdagens avsnitt väljer Daniel att ta med sina återstående brevskrivare till en plats som är viktig för honom – kyrkogården där hans mamma ligger begravd.

– Jag vill visa tjejerna varför den här platsen betyder så mycket för mig. Tanken är att en av tjejerna ska flytta hit – förhoppningsvis, säger han i avsnittet.

Daniels fina ord om sin döda mamma

Daniels mamma Susanne Eriksson gick bort 2014, 47 år ung.

– Här ligger min mamma. Hon gick bort rätt så fort i cancer. Det tog bara ett halvår från att hon fick veta det till att hon gick bort, berättar Daniel för Alice och Klara i TV4.

– Mamma var den snälla och omtänksamma som alltid tog hand om folk. Hon var den som lagade maten och åt sist. Hon ville att alla i hennes omgivning skulle må bra.

Daniel tog med Alice och Klara till kyrkorgården där hans mamma ligger begravd.

Det märks på Daniel Eriksson att förlusten av mamma tog hårt på honom.

– Det blev väldigt tomt när hon gick bort. Det känns, det är någonting som fattas. Men mamma ligger nära gården så det är lätt att hälsa på. Man får prata med henne trots att hon inte svarar.

Varje jul blir Daniel extra påmind om den tragiska händelsen.

– Hon var mycket för det här med högtider, speciellt julen med julbak. Det har aldrig varit någon riktig jul sedan dess. Det är något jag vill återuppleva, en riktigt fin jul. Jag vill tillbaka till det som var när mamma levde, med en samlad familj. Och ha någon att bilda en egen familj med. Kanske döpa mitt barn, eller till och med gifta sig, i kyrkan – det hade varit drömmen.

Brevskrivarna är påtagligt berörda av det Daniel berättar.

– Man förstår ju att hans mamma betydde mycket för honom. Gud, jag börjar gråta, säger Klara i avsnittet och brister ut i tårar.

Hänt har sökt Daniel Eriksson.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för bortvalda brevskrivarna i Bonde söker fru 2021

LÄS OCKSÅ: Bonde-Pejas familjetragedi: ”Förutom mina skilsmässor så...”

LÄS OCKSÅ: Bonde-Backis gripande ord om sorgen: ”Enormt jobbigt”

Foto: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN