Bombgruppen stoppade Mästarnas mästare-finalen: ”Illa”

Micke Leijnegard

Finalen av Mästarnas mästare drabbades av dramatik. Den spanska polisen stoppade finalen och bombgruppen inkallades.
– Det var riktigt illa, säger exekutiva producenten för programmet.
0:42

Efter reklamen: Linns avslöjande om Robinson: "För lätt"

(0:42)

Årets Mästarnas mästare är korad, vinsten tog den tidigare styrkelyftaren Sofia Loft hem efter en mästarduell mot dansaren Henric Stillman.

Men finaltävlingen blev försenad. Nu kommer uppgifter om att spanska polisen stoppat inspelningen av finalen efter misstänkt granat.

Nationella bombgruppen kallades till platsen

Det var inför förberedelserna av finaltävlingen som en ur personalen hittade handgranaten och den nationell bombgrupp kallades till platsen.

– Vad som hände var att vi hade valt en plats till mästarduellen som låg i ett, visade det sig sen, gammalt militärövningsområde. Vårt team började göra i ordning tävlingen och bygga upp den. De började kratta och rensa i omgivningarna för att göra det snyggt och prydligt. Då var det en i personalen som såg vad som såg ut att vara en handgranat. De insåg att de behövde ringa polisen, säger Mästarnas mästares exekutiva producent Anders Wistbacka till Aftonbladet.

Polisen spärrade av platsen och det var länge oklart om det rördes sig om något farligt.

– Först tog de dit en lokal bombgrupp som tittade på den, men de kunde inte bedöma om det var farligt eller inte. Då började de skicka bilder till någon central polismyndighet i Spanien. Efter mycket om och men kunde de konstatera att det var en attrapp.

Robinson-Joels barnbesked med flickvännen Hanna: "Väldigt redo"

Se klippet här!

Kunde inte flytta den sista tävlingen

Att flytta på tävlingen fanns inte på kartan. Anders Wistbacka berättar att det krävs mycket arbete att flytta alla tävlingarna, men just finaltävlingen hade varit ”ett gigantiskt arbete att flytta”.

– Det är ljussättning som håller på i flera dagar, och det är det största bygget vi har. Det hade inte gått att göra den tävlingen till dagen efter, då hade vi behövt hitta på en annan tävling helt enkelt. Det var riktigt illa där under några timmar, säger han till Aftonbladet och fortsätter:

– Hade vi inte fått ett godkännande hade det blivit inställt, det var polisen väldigt tydliga med.

Några timmar försenat kunde Sofia Loft lyfta pokalen och titulera sig som vinnare av Mästarnas mästare!

FOTO: Privat, Janne Danielsson JAD

SENASTE NYTT!