Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Bodström avslöjar: Uma Thurman vill bli svensk medborgare

20 jun, 2018 
AvAngelica Jaako Billenman
Uma Thurman vill bli svensk medborgare avslöjar Thomas Bodström som är hennes advokat.
Hollywood-skådisen och Quentin Tarantinos musa Uma Thurman vill bli svensk. Det avslöjar nu hennes advokat Thomas Bodström i en intervju.
Annons

På fredag dukar vi upp nubbe och sill och dansar små grodorna kring midsommarstången. Någon som också har anammat de svenska traditionerna är Hollywood-skådisen Uma Thurman, 48. Umas mamma, Nena von Schlebrügge, 77, är svensk, men nu avslöjar Sveriges före detta justitieminister Thomas Bodström, 56, att även Uma Thurman vill bli svensk medborgare!

I en intervju i Mix Megapols morgonshow Gry Forssell med vänner, avslöjar Thomas Bodström, som även är advokat, att han företräder den prisade Hollywood-skådisen i ärendet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Vi träffades i New York för två veckor sedan och då hade vi ett möte. Då anlitade hon mig som advokat för det här och nu ska försöka att hon ska bli svensk medborgare, säger han och förklarar:

– Större delen av hennes släkt är svenskar och hennes mamma är svensk och hon har tyckt hela sitt liv att det är fel att hon inte är svensk, hon känner sig som svensk.

Annons

Thomas Bodström vill inte berätta hur Uma Thurman kom i kontakt med honom, utan bekräftar bara att de har träffats. Nu säger han att de är en lång process att ansöka om medborgarskap, men att han hoppas att det går bra eftersom Uma ser en framtid i Sverige.

– Hon vill köpa hus i Sverige och hon vill bo framöver i Sverige. Hon älskar Sverige och har en stor släkt i Skåne. Det finns väldigt mycket som gör att hon vill bli svensk men framförallt hon känner sig som svensk! säger Thomas i programmet och framhåller fördelarna med att Uma Thurman skulle bli nordbo.

– Det skulle vara fantastiskt bra för svensk film att få en sådan världsstjärna, en svensk medborgare, en representant och ambassadör för svensk film.

2015 avslöjade Uma Thurman för tidningen People att hon försöker lära sig svenska tillsammans med sin son Levon, 16.

FOTO: IBL

Annons