Blondinbellas klantiga bild – kan tvingas betala tusentals kronor

Blondinbellas klantiga bild – kan tvingas betala tusentals kronor

Efter att ha delat en bild från familjeresan i Dubai kan Blondinbella tvingas betala stora summor.

I skrivande stund befinner sig Isabella “Blondinbella” Löwengrip, 26, på en lyxsemester i Dubai med maken Odd Spångberg och deras barn Gillis, 3 och Sally, 1. Men det finns ingen ro för sociala medier, och bloggerskan har delat med sig flitigt av resan på både bloggen och Instagram.

I dagarna gjorde Isabella ett riktigt fynd på den dagliga guldmarknaden Gold Souk, då hon hittade en alliansring som matchade vigselringen, något hon letat länge efter.

– Det har inte varit det lättaste att hitta en ring som går ihop med min första men nu gjorde jag det. Tycker att det blev väldigt fint tillsammans. Jag såg en fråga om det inte är risky att handla smycken här men butikerna här är ju som vilka juvelerare som helst. Men priset blev cirka 25% billigare. Väldigt bra, skriver hon nöjt på bloggen.

LÄS MER: Blondinbella om knölen “Snart får jag veta vad det är”

Även på Instagram har hon delat en bild av sin nya ring:

– Har nu ett komplett ringfinger, kommenterar hon bilden.

Nu varnar hennes läsare för skatten hon kommer få betala då hon tar sin nya ring genom tullen.

– 25% billigare men det motsvarar faktiskt momsen i Sverige som man förväntas betala när man kommer hem och tullar in det man köpt, skriver en läsare.

– Det fördelaktiga priset motsvaras nog av den moms du nu är mer eller mindre tvungen att betala när du för in ringen i Sverige eftersom du valde att visa den på bloggen, skriver en annan.

Och det verkar som att Isabella kommer tvingas skatta för inköpet. På tullverkets hemsida finner man nämligen följande regler:

“Om inresan till Sverige sker med flyg eller färja i kommersiell trafik får du tull- och skattefritt ta med dig varor för 4 300 kronor. Om inresan sker på annat sätt kan du ta med dig varor för 3 000 kronor utan att betala några avgifter. Du måste själv föra varorna över gränsen.”

Samtidigt tipsar andra läsare hur Isabella kan kringgå skatten då hon åker hem. Och tips om att slänga alla bevis på köpet som kvitton och förpackningar, blandas med kommentarer om hur hon borde bära den så den inte syns i väskan till att försöka få ringen att se begagnad ut.

– Det finns naturligtvis olika mer eller mindre listiga sätt att kringgå regeln om att tulla in varor man köpt utanför EU, skriver en läsare.

Foto: IBL

LÄS MER: Blondinbella kör Porsche som kostade henne 1 miljon kronor

FRÅN FÖRSTASIDAN