LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bloggerskans svar efter tjockhånet: "Sitter och äter pommes!"

24 okt, 2016 
AvMagdalena Divina Khodr
Bloggstjärnan tjockhånades av sina följare. Nu berättar hon för Hänt om varför det är viktigt att slå tillbaka mot hatet.
Annons

Det var i förra veckan som träningsprofilen och bloggerskan Alexandra Bring, 25, fick stor uppmärksamhet efter att hon svarat på viktkritik av sina följare – igen. Det är nämligen inte första gången som bloggstjärnan tvingats förklara sig.

– Jag har blivit hånad, ifrågasatt, bemött av varje läkare med frågan “spyr du när du ätit?”, jag har tvingat i mig grädde, mixade havregryn, pizza, godis, smör i mängder efter varje måltid för att slippa kallas skelettet, har hon tidigare skrivit på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BFIy8dqLUYX/?taken-by=alexandrabring

Men till skillnad från då ser påhoppet annorlunda ut den här gången. Alexandra som gjort sig känd för att leva ett hälsosamt liv valde för en tid sedan att trappa ner på träningen och gå upp några kilon, något som fått elaka nättroll att kalla henne för “tjock”.

– På varje bild jag lägger upp är det minst en manlig läsare som kommenterar att jag är tjock. Jag har alltid trott att det är tjejer som hatar på tjejer, men sen jag gick upp i vikt har jag fått uppleva en helt ny värld av kommentarer, skrev Alexandra på Instagram.

Annons

Och det senaste påhoppet fick henne att spraka rakt ut:

 Seriöst killar. Att kalla mig fet sänder ut helt fel signaler. Kom ihåg att det är en massa unga tjejer som följer mig och som kan få fel uppfattning om sina egna kroppar. Personligen kunde jag inte bry mig ett skit om vad ni tycker, men att hata på på tjejers kroppar på grund av några kilon är ett riktigt svinigt, skrev hon, vilket fått en enorm uppmärksamhet på nätet.

Nu berättar Alexandra för Hänt om reaktionerna hon fått efter inlägget.

– Jag får mycket pepp och bra feedback på såna artiklar. Både män och kvinnor som tycker att det är bra att jag sätter ner foten. Så fint!

Även om hon tidigare blev påverkad av negativa kommentarer så ser hennes inställning annorlunda ut idag.

Annons

– Jag blev väldigt ledsen förut och var mer osäker men jag har blivit härdad efter många år i “branschen” och insett att det aldrig går att tillfredsställa alla och att det inte heller är nödvändigt. Jag trivs jättebra med mig själv och det tycker jag är viktigast att visa!

Utöver det känner hon att som förebild för unga tjejer sitter hon på ett stort ansvar.

– Absolut, det är därför jag sätter ner foten. Det finns inte någon perfekt kroppstyp och att alla är olika och det är viktigt att inte jämföra sig med andra på sociala medier. Det går aldrig att passa in 100% i någon ram så det är mycket bättre att bara göra det man själv mår bra av och trivs med.

https://www.instagram.com/p/BKHC4cdgpwC/?taken-by=alexandrabring

Om näthatarna säger hon:

– Vissa vill ha uppmärksamhet, andra är själva osäkra och mår bättre av att trycka ner andra sen finns det dom som bara är elaka människor, säger Alexandra som i skrivande stund befinner sig i USA.

Oberörd av näthatarnas elaka ord , säger hon med gott samvete:

– Jag sitter och äter pommes i Venice, haha!

Och det tycker vi Alexandra gör helt rätt i!

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons