Blir det en säsong 3 av Tunna blå linjen? SVT:S besked

Skådespelarna Malou Marnfeldt, Mustafa Al-Mashhadani, Amanda Jansson och Oscar Töringe som medverkar i säsong 2 av SVT-serien Tunna blå linjen med upphovsmännen Cilla Jackert och Anders Hazelius.

Säsong 2 av Tunna blå linjen börjar lida mot sitt slut och nu är tittarna nyfikna på om det blir en tredje säsong av polisarbete.
Nu svarar SVT på frågan om säsong 3!
Gizem Erdogan om framtiden för Kalifat: "Oklart"
0:25

Efter reklamen: Gizem Erdogan om framtiden för Kalifat: "Oklart"

(0:25)

Slå på ljud

Den populära tv-serien Tunna blå linjen hade premiär 2021, när den första säsongen sändes på SVT. Säsong två hade premiär i september och de två sista avsnitten har ännu inte släppts. Serien blev snabbt en succé och vann Kristallen i kategorin årets tv-drama och årets tv-program.

I programmet får vi följa poliser i Malmö där de kämpar med att bekämpa bland annat kvinnomisshandel, tonårsligister och våldtäkter.

Frågan vi ställer oss är om det kommer en tredje säsong av Tunna blå linjen?

Tunna blå linjen säsong 1 och 2

Serien utspelar sig i Malmö där sex poliser kämpar med att lyckas hålla samman, och hålla isär, privatliv och jobb.

I rollerna ser vi skådespelaren Amanda Jansson, 32, som spelar Sara. Hon kommer från norrländskt och religiöst hem och vi får följa henne långt i säsongen. Även Magnus som spelas av Oscar Töringe, 39, dyker upp i den första säsongen.

Den nya polisen Leah, som spelas av Gizem Erdogan, 35, försöker ständigt hålla koll på sin morfar som bor i ett av Malmös utsatta områden.

Vi ser även Per Lasson, 51, som spelar Jesse som är arbetsledare och tittarna får se honom kämpa med sin tonårsdotter. Arbetspartnerna Faye, som spelas av Anna Sise, 51, och Dani, som spelas av Sandra Stojiljkovic, 40, jobbar som sagt i par även fast de kanske inte borde.

I säsong två får vi återigen följa bland annat Sara, Magnus och Jesse. Säsongen inleds med en väldigt våldsam händelse som får konsekvenser långt in i säsongen. Det genomgående temat i den andra säsongen är den illegala arbetskraften.

SVT:s svar om säsong 3 av Tunna blå linjen

När Hänt söker SVT för svar på frågan om det blir en tredje säsong, verkar det som om tittarna får hålla ut lite till:

”Vi har idag inga beslut om denna eventuella fortsättning. Så vi har fortfarande inget att meddela i detta tyvärr”, skriver SVT:s pressavdelning till Hänt.

Det återstår helt enkelt att se om det blir en tredje säsong av Tunna blå linjen!

FOTO: WALLDÉN RASMUS/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN