björn ulvaeus

Dystra beskedet om Abba-Björn Ulvaeus – fansen i sorg

Loreen och Björn Ulvaeus

Björn Ulvaeus dök upp i finalen av Eurovision song contest.
Nu hoppas fansen att Björn och ABBA gör comeback när tävlingen hålls i Sverige nästa år.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Så träffade Björn Ulvaeus sin kärlek Christina Sas – nu berättar han om glädjen
0:50

Efter reklamen: Så träffade Björn Ulvaeus sin kärlek Christina Sas – nu berättar han om glädjen

(0:50)

Slå på ljud

Loreen, 39, tog hem Sveriges sjunde vinst i Eurovision Song Contest. En seger som innebär att Sverige kommer anordna tävlingen nästa år. Vinsten blev hennes andra i tävlingen efter vinsten med Euphoria 2012.

Det är bara ett handfull svenska artister som vunnit tävlingen. Sveriges första vinst kom 1974, då Abba på riktigt slog igenom med låten Waterloo. En av medlemmarna Björn Ulvaeus dök också upp i lördagens final – i ett förinspelat inslag, stående framför bandets berömda scenkläder, önskade han alla årets finalister ett stort lycka till.

Bekräftar dystra beskedet för Abba-fansen

Nu 50 år efter Abbas vinst anordnar Sverige tävlingen återigen. Något som fått många Abba-fans att drömma om en comeback på scen för det legendariska bandet.

Uppgifter som Abba nu själva dementerar:

– Säkert önsketänkande från fans, skriver gruppens presstalesperson Görel Hanser till SVT:s Kulturnyheterna och fortsätter:

– Inga sådana planer finns!! Klar dementi!, skriver hon.

Abbas comeback och nya musiken

Även om det inte verkar bli en comeback på den på den stora europeiska scenen så är det inte länge sedan Abba var tillbaka i musikvärlden igen.

Den 2 september 2021 släkte bandet återigen ny musik. Då släpptes bandet de två första låtarna I Still Have Faith In You och Don´t Shut Me Down. Den 5 november samma år släpptes resten av bandets studioskiva. En skiva de spelat in i en studio på Skeppsholmen i Stockholm.

Abbas scenshow i London

Förutom skivsläppet så gjorde bandet även comeback på scen. Detta i en show i form av bandets medlemmar som hologram. Ett framträdande som gick byggdes upp på en specialbyggd arena i den olympiska parken i London. Ett framtågande de kallade Abba Voyage.

Då skrev bandet om sina tankar inför showen i ett pressmeddelande:

– Vi hoppas att få se ABBA-arenan i London och ja - se - för vi har fyllt våra avatarer, våra digitala alter egon med så mycket vi kan av våra själar. Det är inte en överdrift att säga att vi är tillbaka.

Förutom pressmeddelandet uttalade sig Abba om konserten på sitt Instagram konto.

”Benny och Björn introducerar världen för ABBA Voyage, den revolutionära konserten som går 40 år bakåt i tiden, och det splitternya albumet som föddes på vägen.”

FOTO: Karin Törnblom/TT/Cover Images

FRÅN FÖRSTASIDAN