ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Björn Ranelids, 73, besked om hälsan: ”Tar ingenting för givet”

13 okt, 2022 
Björn Ranelid
Nästa år är det 40 år sedan Björn Ranelid debuterade som författare.
Nu satsar han på att få klar sin 40:e bok till jubileet.
Men hur är det egentligen med hälsan? Nu berättar han för Hänt.
Annons
Bonde Klas-Erik om Linda Lindorff: "Glädjespridare"Brand logo
Bonde Klas-Erik om Linda Lindorff: "Glädjespridare"

Björn Ranelid, 73, är den så välkända författaren som nyligen släppte sin 39:e bok i ordningen.

Men nog har han allt fler strängar på sin gitarr än att skriva böcker. Han är nämligen en välkänd tv-profil som bland annat medverkat i Stjärnorna på slottet, Let's dance och Arga snickaren VIP.

Inte nog med det – han har dessutom ställt upp i Melodifestivalen tillsammans med Sara Li med bidraget Mirakel. De tog sig vidare till den stora finalen men slutade där upp på en sista placering.

Björn har tagit emot ofantligt många prestigefulla priser för sina insatser. Men även på den privata fronten rullar livet på som på räls för författaren.

Björn och hustrun Margareta Ranelid, 72, har ett över 40 år långt äktenskap att se tillbaka på. Under sina år som gifta har de fått barnen Agnes Ranelid och August Ranelid.

Björn Ranelid firar 40 år som författare – det är hans plan

När Hänt träffar Björn på premiären av Kärleksbevis berättar han om de storslagna planerna han har inför nästkommande år. Han firar nämligen 40 år som författare i oktober 2023!

Annons

– Jag kom med en ny roman den 23:e september, så det var min 39:e bok. Nu skriver jag på den 40:e som jag hoppas kunna få ut i samband med mitt 40års-jubileum den 25:e oktober 2023. Då är det exakt 40 år sedan jag debuterade. Då blir det 40 böcker på 40 år.

Ja, skrivandet rullar minst sagt på i ett rasande tempo för Björn.

Björn Ranelid om hälsan – efter hårda jobbet

Björn Ranelid är ju inte purung länge men verkar ju minst sagt fortfarande jobba på i samma höga tempo. När vi träffar honom på premiären av Kärleksbevis så passar vi på att fråga hur han orkar och hur det egentligen ligger till med hälsan.

– Jo, jag gör det, jag tränar ju. Det är en nåd och en glädje och jag tar ingenting för givet i livet utan jag tackar för att jag står på benen. Jag röker inte, jag dricker inte alkohol, och tränar 5-6 dagar i veckan. Så för mig handlar det om att förvalta den gåvan du fått från första början. Det är lätt att glömma bort detta i livet idag, med tanke på hur det ser ut i världen idag, säger Björn.

Annons

Och hälsan verkar det inte heller vara det minsta fel på.

– Jag har faktiskt inte varit sjukskriven på 45 år, och jag tackar gud för detta också. Jag tackar gud för allt. Det är väl lite min förtjänst. Men förövrigt handlar det om att försöka ta vara på varje dag man får. Det är många som säger detta retoriskt men de efterlever inte det. Säg det inte bara retoriskt utan försök efterleva det också. Men det är inte lätt alla gånger för man glömmer bort det när man har framgångar och det flyter på, säger Björn Ranelid till Hänt.

FOTO: Olle Sporrong/Expressen/TT

Annons