LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Björn Hellberg vill gifta sig som 80-åring – paret stoppas

20 maj, 2024 
Björn Hellberg och hans hustru Inger har varit gifta i 45 år.
Inför i år ville de förnya sina löften – men så blev det aldrig.
– Vi får se hur vi gör, säger han till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kristian Luuk om framtiden för På spåretBrand logo
Kristian Luuk om framtiden för På spåret

Björn Hellberg, 79, är På spåret-profil, författare, tennisorakel, journalist, gifte sig med sin fru Inger Hellberg, 80, för 45 år sedan. Nu hade de tänkt förnya sina löften, men planerna har dessvärre helt gått i stöpet.

När Hänt når Björn är han mitt uppe i en boklansering. Efter 55 år som författare har han minst sagt kommit upp i en hel del böcker, den här boken Rendez-vous blir hans 28:e bok i serien om Sten Wall.

– Jag har ju skrivit nästan 70 böcker nu så jag började ju tidigt. Min första bok kom 1969 så i år firar jag 55 år som författare. Det trodde man inte när första boken kom ut. Det var ju en faktabok om tennis!, säger Björn till Hänt.

Björn Hellberg fyller 80 år – så blev firandet

Trots att Björn fyller 80 i år har han fortfarande många järn i elden. Kollegor i branschen brukar säga att han "gått ner till att bara jobba heltid", vilket säger väldigt mycket om hur mycket övertid Björn jobbat i sina dagar.

Annons

På tal om att Björn firar 80 jordsnurr i sommar så har det redan firats. Faktum är att han och Inger firade tillsammans med en så kallad "160-årsfest".

– Nej vi hade ju en gemensam fest, jag och min fru Inger, vi slog ihop till en 160-årsfest hemma i Laholm. Så nu i april hade vi en stor fest med massa släktingar. Men vi kommer att åka till Bornholm i sommar när jag firar min 80-årsdag, berättar Björn för Hänt.

Därför stoppades Björns bröllop med Inger

Björn och Inger har varit gifta i 45 år nu och för ett tag sedan föddes idén om att de skulle förnya sina löften. Planen att gifta om sig i samband med 160-årsfesten. Men så blev det inte.

Ni skulle väl gifta om er också?

– Ja det var ju eventuellt tal om det. Vi gifte ju oss 1979 så vi har varit gifta i väldigt många år så då funderade vi på att eventuellt gifta om oss och vi skulle haft det i samband med festen. Men det blev aldrig av då, så vi får se hur vi gör. Vi är ju redan gifta i och för sig, så vi får skjuta det på framtiden. Kanske att vi kan ta det på 80-årsfesten, säger Björn till Hänt.

Annons

Björn berättar också varför de vill gifta om sig och anledningen är relativt enkel. Nämligen att det bara var de två på bröllopet för 45 år sedan.

Varför vill ni gifta om er?

– Nej det var väl mest lite ploj. Vi ville ju gifta oss för vi inte hade något stort bröllop istället, det var ju bara vi själva. Så då tänkte vi ta igen det för vi har ju så många släktingar och 13 barnbarn. Så det var därför vi tänkte att vi skulle göra om det, men vi får se hur vi gör, jag tror att vi får skjuta det på framtiden.

FOTO: Krister Hansson, BYRMO CAROLINA/Aftonbladet

Annons