Idol 2023 marknadsföring banner

Björn Gustafssons oväntade reaktion – efter orden i Nyhetsmorgon

15 nov, 2019 
AvAgnethe Alm
Björn Gustafssons oväntade reaktion efter Maria Forsbloms ord i Nyhetsmorgon.
Skådespelaren Björn Gustafsson har lidit av depression.
När Maria Forsblom tog upp detta i TV4:s Nyhetsmorgon tog Björn tillfället i akt att skämta om saken, vilket skapade en viss förvirring i studion.
– Kör på, jag bara drev, sa han i programmet.
Annons
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem
Tilde de Paula Ebys ord efter TV4:s nya besked om Efter fem

Björn Gustafsson, 33, tog hela Sverige med storm när han bjöd upp till skratt i TV4:s Parlamentet 2008 – och senare som mellanakt i Melodifestivalen på SVT. Efter det syntes han i en rad filmer och tv-program, men genombrottet förde också med sig en press som till slut blev för mycket. Björn hamnade i en depression och tvivlade på om han någonsin skulle göra humor igen.

De senaste åren har han dock börjat synas på flera håll igen – och nu är han högaktuell som både komiker och skådespelare. Bland annat har han en julshow på gång och tidigare i år kunde vi höra honom som rösten till surikaten Timon i nyversionen av Lejonkungen. Han har även dubbat Netflix nya julfilm Klaus, som artisten Zara Larsson sjunger ledmotivet till.

”Jag bara drev”

Recept.se Nyhetsbrev

Under torsdagen gästade Björn Gustafsson Nyhetsmorgon på TV4 för att berätta om de olika projekten och hur han tog sig tillbaka efter depressionen. Inför intervjun introducerade programledaren Maria Forsblom skådespelaren och berättade om hans bakgrund – från genombrottet till depressionen. När depressionen togs upp suckade Björn Gustafsson högt och utbrast sedan:

Annons

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har ju sagt att jag inte vill prata om det, sa han.

Björns ord ledde till en viss förvirring i studion, då programledarna inte kunde avgöra säkert om Björns ord var på skämt eller inte.

– Ska vi börja med någonting roligt? frågade Maria Forsblom varpå Björn fick förklara sitt skämt:

– Nej, nej! Alltså kör på, jag bara drev, sa han och skrattade.

Björns ord efter depressionen

Efter den aningen förvirrade starten flöt intervjun sedan på och Björn Gustafsson berättade glatt om de olika projekten han gjort och har på gång. Han berättade även öppet om hur det kändes att vara deprimerad och hur han ser på den tiden idag.

– Det gick ju ganska långt. Att du var tvungen att flytta utomlands för att lämna och släppa allting, för att lyckas komma tillbaka. Men nu när du är tillbaka, hur försöker du hantera situationen så du inte hamnar där igen. För pressen kommer ju kanske tillbaka, utifrån i alla fall, frågade Maria Forsblom.

Annons

– Jag är inte rädd att det ska komma tillbaka, för det är nästan som att… man går ju framåt. I början, om man har en depression, då tänker man först att man ska tillbaka dit man var innan. Men det går ju inte. Vägen fram är ju inte vägen tillbaka, utan det är ju som att man kommer på något nytt istället, förklarade Björn Gustafsson.

FOTO: TV4

Annons