Björn Gustafssons nya utseendeförändring: ”Bombnedslag”

Komikern och skådespelaren Björn Gustafsson.

Komikern och skådespelaren Björn Gustafsson är en välkänd profil för stora delar av svenska folket.
Nu har han gjort en stor utseendeförändring.
Benjamin Ingrossos ärliga ord om livet som singel – efter uppbrottet från Linnea Widmark
Slå på ljud

Efter succédebuten i Parlamentet 2008 gjorde Björn Gustafsson, 33, kometkarriär och blev välkänd för hela svenska folket. Efter det syntes han i en rad filmer och tv-program, men genombrottet förde också med sig en press som till slut blev för mycket. Björn hamnade i en depression och tvivlade på om han någonsin skulle göra humor igen.

Men de senaste åren har han börjat synas på flera håll igen – och nu är han högaktuell som både komiker och skådespelare. Bland annat med en julshow tillsammans med Niklas Andersson och Peter Apelgren – och tidigare i år kunde vi även höra honom som rösten till surikaten Timon i den nya versionen av Lejonkungen. Dessutom har han även dubbat Netflix-julfilmen Klaus.

Björns nya hårfärg

Under alla år har Björn Gustafsson varit blond. Men i samband med sin julshow har han nu tagit beslutet att förändra sitt utseende. Han har blekt sitt hår betydligt ljusare, vilket bland annat syns på en bild som festfixaren Micael Bindefeld, 60, lagt ut.

”På Operakällaren med min smarta, söta och blonda bombnedslag Björn Gustafsson och 75 stycken andra killar”, skriver Micael Bindefeld till bilden.

Förvandlingen till den platinablonda looken har Björn Gustafsson gjort under hösten. Sedan i slutet av oktober har han setts med sin nya hårfärg på röda mattan under ett flertal evenemang. Men på sina egna sociala medier har han inte valt att visa upp utseendeförändringen särskilt mycket.

Björn Gustafssons kärlek till Alba August

Utöver allt som hänt i Björns liv på sistone har han även funnit kärleken. Det är skådespelaren Alba August, 26, som är hans flickvän. De båda träffades under inspelningen till filmen Unga Astrid, där de fann varandra snabbt.

– Vi var ett skönt gäng svenskar och danskar på inspelningen i en liten by Tyskland. Det var en jävligt bra kemi i gruppen, men kanske framför allt mellan mig och Björn. Sen började vi hänga efter premiären. Det var så självklart som det kunde bli för mig, sa Alba August om pojkvännen i en intervju med Damernas värld i oktober.

Eftersom båda jobbar som skådespelare har de inga vanliga kontorstider, men de ser ändå till att lägga tid på varandra och prioriterar deras kärlek.

– Vi ser till att ses, jag prioriterar kärlek väldigt högt. Det är ju det viktigaste i livet, säger hon i intervjun.

FOTO: Instagram, TT/Karin Törnblom, TT/Erik Simander

FRÅN FÖRSTASIDAN