Björn Gustafsson gör succé i USA – som svensk alien

Den 31 oktober hade den nya amerikanska tv-serien "People on Earth" premiär i USA. Svenske komikern Björn Gustafsson gör succé i rollen som Don the White.

Redan i somras kunde Hänt berätta att svenske komikern Björn Gustafsson, 30, som slog igenom med dunder och brak som pausunderhållare i Melodifestivalen 2008 även håller på att slå igenom i Hollywood. Han har sedan en tid tillbaka bott i Los Angeles, gått på en mängd auditions och tagit kurser i väntan på det stora genombrottet.

GÖTEBORG 2014-02-15 På bilden: Björn Gustafsson kommer ner på scenen i sele och gästar Melodifestivalen Foto: All over Press/Pelle T Nilsson IBL

Många minns kanske framför allt Björn Gustafsson från Melodifestivalen.

Bland annat har Björn hyllats av regissören Paul Feig, 54, som regisserat “Bridesmaids“, senaste “Ghostbusters“-filmen och ett antal avsnitt av tv-serien “The Office“.

– Björn är en utmärkt skådespelare och har en fantastisk komisk tajming. Jag vill gärna ha med honom i allt jag gör, sa Paul till TT.

LÄS MER: Paul Feig älskar Björn Gustafsson: ”Han har en fantastisk komisk tajming”

skarmavbild-2016-11-23-kl-11-35-10

I “people of Earth” spelar Björn Gustafsson utomjordingen Don the White.

Och nu verkar det som om Björn redan håller på att få sitt stora genombrott. I den nya komdiserien “People of Earth” vilken hade premiär på TBS 31 oktober spelar han utomjordingen “Don the White” och Björn har fått bra recensioner för sina insatser:

– Björn Gustafsson utmärker sig mest i serien som överkänslig alien och har också en av de bästa och enklaste replikerna. Efter att ha hamnat i säng med kärlekstörstande bortförd kvinna möter han hennes blick och säger, om de för honom okända mänskliga aktivitet de ägnar sig åt: “Asså, detta är verkligen hårt arbete”, skriver New York Times efter att ha sett premiären av serien.

skarmavbild-2016-11-23-kl-11-49-40

Den svenske komikern fick delvis rollen tack vare sin brytning.

– Jag spelar en White. De är långa med nordiskt utseende och överdrivet empatiska. Han älskar alla och är väldigt, väldigt snäll så till den grad att det skadar honom själv. Han är även på jorden och upptäcker saker om människorna där, berättar Björn i en intervju med AOL.

Han berättar även att en orsak till att han fick rollen är att de som skapade serien (samma personer som gjorde “The Office”) tyckte att hans svenska brytning passade perfekt för rollen. En av seriens exekutiva producenter är för övrigt talk show-värden Conan O´Brian, 53.

Här är den första trailern för”People of Earth”:

Och här ser vi Björn diskutera mänsklig teknologi med de andra rymdvarelserna:

Om eller när “People on Earth” har premiär i Sverige finns det än så länge tyvärr inga uppgifter om.

LÄS OCKSÅ: Joel Kinnamans myspys med frugan Cleo

Foto: TBS, IBL

SENASTE NYTT!