LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Björn Christiernsson försvann helt från rampljuset efter Äntligen hemma

12 dec, 2022 
André Färnsveden
Björn Christiernsson
Björn Christiernsson, nu Lee Christernsson, var en profil i bygg-programmet Äntligen hemma. Men 2015 lämnade hon programmet.
Så lever tv-snickaren idag!
Annons
Laila Bagge om renoveringen – tufft bakslagBrand logo
Laila Bagge om renoveringen – tufft bakslag

Äntligen hemma gjorde succé när det sändes vecka efter vecka i TV4. Flera programledare har kommit och gått under de 20 år som programmet sändes.

En av de som gjorde ett avtryck var Björn Christiernsson, 49, som 2004 började sin tv-karriär i Äntligen hemma och blev känd av det svenska folket som ”Snickar-Björn”. Snickaren var en del av programmet fram till 2015.

Snickar-Björn Christiernssons egna tv-projekt

Björn var tidigare gift med frun Karolina och sedan 2010 hade de planerat att bygga sitt drömhus på tomten i Haninge, söder om Stockholm.

Två år senare kunde deras dröm börja förverkligas när de påbörjade ett påkostat byggprojekt. Björn filmade det hela vilket resulterade i en Youtube-serie Björn bygger bo, där tittarna fick följa hantverkarens husbygge från början till slut.

Annons

Det var en svår period för Björns familj då han inte hade möjligheten att vara så närvarande. Dottern drabbades även av kolik vilket försvårade situationen med frun som tog hand om barnen under tiden, har Björn berättat för tidningen Vi i villa.

– Vi bodde i en stuga på 27 kvadratmeter några hundra meter från bygget, så vi har hunnit träffas. Visst, det har varit jobbigt att bygga huset men det har också varit tufft för min fru som har tagit allt med barnen under tiden. När vår lilltjej kom, hade hon kolik … Det var helt jävla galet ett tag, hon skrek från klockan 18 till 01 i sju månader.

Tre år senare kom en uppföljare till serien, där Björn istället byggde ett attefallshus på tomten.

Det gör Lee Christiernsson idag

2023 kom tv-snickaren ut som transsexuell vilket hon berättade i ett långt reportage med QX. Något som Hänt skrivit om tidigare.

Annons

– Jag hängde i mammas garderob när ingen såg och jag har traumatiska minnen från högtider då jag bara var sex år och behövde klä upp mig i byxor med pressveck, gubbskjorta, en töntig väst och lackskor, det var det värsta jag visste. Jag ville inte kopplas ihop med de andra gubbarna. Jag gjorde visserligen inget anspråk på att ha klänning, men jag förstod ju att det var annorlunda att känna som jag gjorde, berättar Lee för QX.

Lee har även separerat från hustrun.

– Min fru behövde den enkla okomplicerade kärleken som jag inte kunnat ge. Vi hade en öppen dialog och hon sa ”du är väl transsexuell, det är väl inget mer med det”. Men trots att hon sa det kunde jag inte ta in det. Att jag, Snickar-Björn, som gjort en karriär på att vara händig machokille skulle vara transsexuell, det var omöjligt att acceptera, säger Lee till tidningen.

Namnet Lee bestämdes tillsammans med familjen.

– Vi hade en omröstning hemma, och Lee vann. Jag gillar det, det är ett namn som varken är för feminint eller för maskulint och det passar bra på mig som ickebinär.

FOTO: YOUTUBE

Annons