TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Björn Borgs exfru Mariana har inte släppt taget: "Han är sagolikt välbevarad"

18 mar, 2016 
AvAngelica Jaako Billenman
De var gifta mellan åren 1980 och 1984, men rösten stockar sig fortfarande för Mariana Simionescu när hon pratar om sin exman, tennisproffset Björn Borg...
Annons

Hon var Björn Borgs, 59, första hustru, men sedan äktenskapet tog slut 1984 har Mariana Simionescu, 59, vägrat ställa upp på en intervju av hänsyn till sin exman – tills nu. I senaste numret av Hemmets journal ger hon för första gången någonsin sin syn på äktenskapet.

– Det känns som att det var igår som Björn och jag bröt upp, säger hon i intervjun, men kan inte riktigt förklara varför deras fyraåriga äktenskap tog slut.

– Det var varken jag eller han som gjorde slut. Det var en så komplex situation. Vi hade på något sätt liksom fått nog.

Björn Borg och Mariana (c) Gamma / IBL
Mariana och Björn gifte sig i hennes hemland Rumänien 1980.

Mariana, som på den tiden var en lovande tennisspelare från Rumänien, träffade Björn i Paris 1976, när de båda var 19 år gamla. De bodde på samma hotell och svensken hade spanat in Mariana, tog mod till sig och bjöd ut henne.

Annons

– Klockan tio på kvällen den 10 juni ringde Björn till mitt hotellrum. Jag blev så chockad, för han ville att vi skulle gå ut och fira lite tillsammans med Lennart Bergelin, Björns tränare. Det var nämligen Björns födelsedag, sa han (i själva verket fyller Björn år den 6 juni, reds anm).

BJÖRN BORG med sin första fru Mariana 1984 Dia 2749
Tennisparet 1984, strax innan skilsmässan.

Mariana beskriver dejten som “kärlek vid första ögonkastet” och det är med varma ord hon skildrar sina år med världens bästa tennisspelare.

– Sedan den dagen var vi tillsammans hela tiden. Och då menar jag HELA tiden, säger hon och rösten skär sig.

– Jag har nästan svårt att prata om det här nu. Så många känslor som bara väller upp inom mig. Han var så fantastisk och trevlig, Björn. Han var alltid positiv och godhjärtad.

Björn Borg med sin fru Patricia Borg Kristoffer Ahlboms och Sofias Rahms bröllop i Storkyrkan i Stockholm 2014-08-23 (c) Karin Törnblom / IBL Bildbyrå kod 377
Idag är Björn gift med Patricia Borg. Det är hans tredje äktenskap.

När äktenskapet tog slut 1984 valde Mariana att ta tillbaka sitt flicknamn Simionescu, trots att Björn sa att hon gärna fick fortsätta heta Borg.

– Men jag gjorde inte det. Mest av respekt för den nya kvinnan i hans liv. Minnena finns i mitt hjärta, inte i mitt namn, säger hon och medger att hennes exman fortfarande ser bra ut efter dryga 30 år.

– Han är sagolikt välbevarad.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons