TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin TörnblomIrma Lehtosalo

Björn Borg förlorar kalsongmiljonerna: "Kanske inte det smartaste jag gjort"

14 mar, 2015 
AvCharles Thulin
Det är inte alltid lätt att ha koll på bollarna. Inte ens om man heter Björn Borg, 58.
Annons

Det är inte alltid lätt att ha koll på bollarna. Inte ens om man heter Björn Borg, 58. 2006 köpte klädföretaget World Brand Management de fullständiga rättigheterna till varumärket Björn Borg. Tennisesset sålde sitt varumärke för en engångssumma på 124 miljoner kronor samt för en vinstbaserad årlig tilläggsersättning som enbart sträcker sig fram till 2016. Och det är där tennisskon klämmer. 2014 blev hans ersättning från företaget 28 miljoner kronor och 2015 blir det sista året han tjänar pengar på sitt

– Det kanske inte var en av de smartaste grejer som jag har gjort. Jag vet inte vad som flög i mig. Det var väl kanske lite av en för tidig vårstädning. Det var ett dumt beslut, har Björn Borg sagt till Idrottens affärer.

I år firar tennisesset 13-årig bröllopsdag med hustrun Patricia. Foto: IBL
I år firar tennisesset 13-årig bröllopsdag med hustrun Patricia. Foto: IBL

Björn Borg firar i år 13-årig bröllopsdag med sin fru Patricia Borg, 45, som han har sonen Leo, 11, med. Den femfaldiga Wimbledon-vinnaren var mellan åren 1985 och 1988 tillsammans med fotomodellen Jannike Björling, 48, som han har sonen Robin, 28, med. Det har i flera år talats om att det ska skrivas en bok om tennislegendarens liv men för egen del är han inte intresserad.

Annons

– Alla som vill skriva den där boken vill höra det smaskiga, det snuskiga. Jag kan förstå på ett sätt att det är många som vill läsa om det, men för min del räcker det, sa han tidigare till Idrottens affärer.

Även om han förlorar kalsongpengarna och står med rumpan bar, så är tennisikonen tillfreds med sitt liv och sin tillvaro.

– Jag har allt, har Södertälje-sonen sagt.

Andra gillar:

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons