Marcus Birros attack på Mia Skäringer: "Hatiska lilla mobb"

Marcus Birros attack på Mia Skäringer: "Hatiska lilla mobb"

Marcus Birro och Mia Skäringer kommer inte överens. Efter att Birro skrivit en krönika där han försvarar kontroversielle debattören Joakim Lamotte, ifrågasätter Skäringer detta via Instagram. Något som får Marcus Birro att rasa.

Mia Skäringer, 40, och Marcus Birro, 45, har hamnat i konflikt via sociala medier. Det hela började med att Marcus Birro skrev en krönika med rubriken “Joakim Lamotte gör mer för feministerna än feministerna”, där han försvarar kontroversielle debattören Lamotte, och menar att han får utstå mycket hat från feminister.

“Det märkliga i kråksången är att många av de allra mest hatiska rösterna mot honom är feminister. De är medialt välorganiserade, har genomslag och angriper nästan alltid i grupp. Problemet är att det är också i stort sett det enda de gör. Angriper folk de inte gillar.”, skriver han i krönikan.

Men åsikterna i denna text har knappast gått obemärkt förbi. Snabb på att bemöta Birros ord, var Mia Skäringer som valde att yttra sin åsikt via sitt Instagramkonto:

“Jag ska ringa Lamotte och be om råd i mitt framtida arbete. Ärligt Förslag: börja med att prata med varann bröder emellan. Tålamodet här är slut. Och med den mineralnivån på rubrik antar jag att du inte vill mer än att provocera. Mission completed. Hakuna matata .. nu går jag till baksidan av kärlek och kokar makaroner.”, skriver Skäringer intill en skärmdump på krönikans rubrik.

Men här vill Birro ge sin syn på saken – via sitt Twitterkonto svarar han Skäringer:

“Mia Skäringer myser ihop med sina hatiska lilla mobb.”, skriver han i en tweet, som följs upp med en annan:

“Inte en enda vågar ifrågasätta hatet, drevet och smutskastningen som Mia Skäringer ger plats för. Det goda hatet.. Heja.”

Och där tar debatten via sociala medier slut, mellan Skäringer och Birro alltså. I Mia Skäringers kommentarsfältet till bilden hon lagt upp, fullkomligt svämmar det över av kommentarer där följarna diskuterar med varandra. Vissa tackar Mia för hennes kloka ord, medan andra uppmanar till att lyssna mer till Birro och Lamotte.

Läs också: Mia Skäringers starka ord om ubåtsfallet: ”Jag känner hat”

Men ett namn som sticker ut i kommentarsfältet är TV4-profilen Jenny Strömstedt, 45. I Marcus Birros krönika går han nämligen till angrepp mot programledaren:

“En annan som gärna svingar lite från sin politiskt korrekta och välbetalda plätt i universum är programledaren Jenny Strömstedt. Hon skriver nedlåtande om i stort sett alla som inte delar hennes syn på världen. Själv har hon inte riskerat en enda av sina välmålade naglar för att göra världen till ett bättre ställe. Men att fördomsfullt och i ren lättja klanka ner på folk som man TROR har en annan världsuppfattning är hon världsmästare på.”, skriver han.

Men Jenny Strömstedt är inte heller sen med att svara på kritiken.

“Vill bara påpeka att jag är för crowdfunding, blir bara svårbedömt med en ny tiggerilag, och jag målar nästan aldrig naglarna pga det tråkigaste jag vet.”, skriver hon i Mia Skäringers kommentarsfält där hon avslutar med en smiley.

Marcus Birro.

Mia Skäringer.

Jenny Strömstedt.

Läs också: Elisabet Höglund ryter ifrån i bildebatten: ”Kaxiga män”

Foto: IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN