LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bingolotto flyttar – bekräftar beslutet för Lotta Engberg

16 jun, 2023 
Simon Lundh
Lotta Engberg
Lotta Engberg har under en längre tid varit programledare för Bingolotto.
Nu bekräftar programmet skiftet inför nästa säsong.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael SandströmBrand logo
Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

Bingolotto har i mer än 30 år underhållit tittarna i tv-rutan, men inför den nya hösten har de tagit ett nytt drastiskt beslut för programmet. Sedan 2008 har Lotta Engberg, 60, varit garanten i programmet och har lett tittarna genom otaliga bingospel och lottat ut en och en annan bil. Till hösten blir det dock en ny ändring i programmet för Lotta och tittarna.

Bingolotto byter inspelningsplats – får nya lokaler

Nu görs den älskade långköraren om. Programmet har under tre decennier haft sina inspelningslokaler i Gamlestaden i Göteborg.

Nu har de bestämt sig för att flytta. Något som John Sarafian, PR-ansvarig på Bingolotto bekräftar för Göteborgs-Posten.

– Hela Warner som producerar Bingolotto lämnar lokalerna, säger han till tidningen och berättar om vilken lokal de flyttar till istället.

– Vi flyttar till en lokal längre bort i Gamlestan, på Marieholmsgatan. Det är otroligt mycket som ska monteras ned och tas med, säger John och berättar om investeringen som görs till de nya lokalerna.

Annons

John berättar för Hänt att hela produktionen och Lotta är exalterad inför flytten.

– Alla är superpeppade på flytten, det ska bli kul med nya lokaler. Målet är såklart att tittarna ska känna igen sig då samma scendekorativ kommer att användas. Det tillkommer även härliga nyheter i forma av spel och överraskningar. Nu hoppas vi bara vi får klar allt i tid till säsongspremiären, skriver han.

Lotta Engberg byts ut i Bingolotto

Innan höstens säsong av Bingolotto ska även sommarversionen av BingoLottos Sommarkväll. Där kommer dock inte Lotta Engberg vara en del av. Istället kommer både Casper Janebrink, 53, och Agneta Sjödin, 55, vara programledare för programmet som sänts sedan 2021. Något som John Safarin tidigare har berättat för Hänt.

– Ja, det stämmer att Casper Janebrink och Agneta Sjödin kommer tillbaka i BingoLottos Sommarkväll med start 2 juli, sa han då till Hänt.

Att Lotta saknas beror på att hon är upptagen med andra åtaganden för på TV4. Lotta står återigen som programledare och allsångsvärd för Lotta på Liseberg.

”Casper och Agneta är programledare för BingoLottos Sommarkväll. Lotta har sitt program som heter Lotta på Liseberg.”, konstaterar John Sarafian i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TT

Annons