bingolotto

Bingolotto byter sändningsdag och till TV4 – anledningen bakom

Lotta och Stefan

Bingolotto har sedan början av 2023 sänts på lördagar i kanal sju.
Men nu byter det till söndagen och TV4 igen.
Läs orsaken här.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström
0:43

Efter reklamen: Här visar Lotta Engberg upp nya lyxgåvan från Mikael Sandström

(0:43)

Slå på ljud

Bingolotto med Lotta Engberg och Stefan Odelberg som programledare är ett mycket folkkärt program. De bjuder in olika kända gäster och programmet varvas med intervjuer, uppträdanden och bingospel.

Från och med 7 januari 2023 började Bingolotto sändas på lördagar. Programmet fick då en ny sändningstid, 18:00-20:00 på Sjuan och TV4 Play.

Men nu ändras sändningsdag igen.

Bingolotto byter kanal och sändningsdag på grund av påskhelegen

Anledningen till varför Bingolotto byter sändninsdag är på grund av påskhelgen. Påskbingot ingår i en av Bingolottos storkvällar tillsammans med uppersittarkvällen och därav byter man dag till söndag då påskdagen infaller då.

Storkvällarna sänds dessutom alltid i TV4, därav sänds påskbingot i den kanalen istället för i systerkanalen sjuan.

”Våra storkvällar går alltid i TV4 och vårt påskbingo har alltid gått på påskdagen”, skriver John Sarafian, PR-Ansvarig för Bingolotto i ett meddelande till Hänt.

Artisterna som gästar Bingolottos afton under påskdagen är Anne-Lie Rydé, Loa Falkman, Maja Kristina Strömstedt och musikgruppen The High Society.

Nästa vecka återgår Bingolotto till sin ordinarie tid i kanal sju.

Lotta och Stefan i bingolotto

Programledarna Lotta Engberg och Stefan Odelberg.

FOTO: Tommy Holl/TT

Därför bytte Bingolotto dag till lördag igen

Bingolotto sändes på lördagar fram till 2004 innan det bytte till söndagar. Hans Sahlin, vd på den ideella organisationen Folkspel, förklarade i ett pressmeddelande att en av anledningarna till att de byter till lördagar är för att skapa bättre ekonomiska förutsättningar och att avbrottet för nyheter inte behöver göras.

– Då vi inte behöver göra avbrott för nyheter innebär sändningstiden utökade möjligheter till spel, underhållning och artister.

– Att byta dag tror och hoppas vi ska lyfta oss ytterligare och skapa ännu bättre ekonomiska förutsättningar för vårt föreningsliv. Dessutom ser vi fram emot att bjuda på härlig lördagsunderhållning.

FOTO: TV4/Sjuan

FRÅN FÖRSTASIDAN