Bill Murray talar ut om natten med golfbilen

I morgondagens "Parneviks" på TV3 dyker Hollywoodstjärnan upp och hälsar på. Han läser upp ett brev från Kronofogden och berättar vad som hände för 10 år sedan då han burades in av polisen efter att kört golfbil full i centrala Stockholm.

I augusti 2007 bjöd Jesper Parnevik, 52, över sin kände skådisvän vän Bill Murray, 66, till Sverige för att vara med i hans golftävling Scandinavian Masters. Efter avslutningsfesten på Café Opera hoppade Bill in i en golfbil  och körde mot Hotell Anglais vid Stureplan. Ett vittne som såg honom utanför krogen East berättade i Expressen:

– Han åkte fram och tillbaka på trottoaren.

03.29 samma natt stoppades Bill av polisen på Birger Jarlsgatan.

– Han hade stannat vid 7-eleven för de skulle handla tugggummi eller något. Bill väntade i bilen när ett par poliser vinkade till sig honom, sa Jesper Parnevik.

– När polisen kom gjorde jag en perfekt u-sväng och körde raka vägen till dem, berättade Murray själv efter incidenten.

Bill trodde att poliserna skämtade med honom. Han fattade ingenting, trodde de drog ett practical joke och eftersom han vägrade blåsa i polisens alkomätare blev han medtagen till Norrmalms polisstation för att lämna blodprov. Han hade trots att han inte druckit så mycket under kvällen 0,36 promille i blodet vilket räknas som rattfylla enligt svensk lag. Mia Parnevik, 49, åkte ner till polisen och väntade tills Bill fick lämna stationen. Några timmar efter att han släppts flög han hem till New York igen.

I morgondagens “Parneviks” som sänds i TV3 dyker Bill plötsligt upp annonserat för att hälsa på. I programmet talar han ut om vad som hände den ökända natten med golfbilen.

– Han ringde mig och sa att han fått skumma brev från Sverige år efter år efter det här. Det roliga är att han har med sig ett av de här breven. Jag vet inte om det är från Kronofogdemyndigheten eller Skattemyndigheten eller polisen, men han vill läsa upp det här för oss, säger Jesper i programmet.

Därefter talar han själv ironiskt ut om vad som hände den där sommarnatten för 10 år sedan:

– Mitt brott var så klart att jag satt i en golfbil på trottoaren.

Att köra runt en golfbil i centrala Stockholm mitt i natten kan ju tyckas vara lite märkligt oavsett om Bill inte var så berusad. När han hälsar på hos familjen Parnevik märker lustigt nog komikern Björn Gustafsson, 31, som även han är där på besök, en märklig detalj med Bill: tt han har målat tånaglarna i olika färger, men han vågar aldrig fråga filmstjärnan vad orsaken till detta är.

”Parneviks” sänds på tisdag klockan 20:00 på TV3.

LÄS OCKSÅ: Caitlyn Jenners diss mot Mia Parnevik – Jespers räddning

Foto: TV3

FRÅN FÖRSTASIDAN