LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Bill Cosby döms till fängelse för sexuella övergrepp

25 sep, 2018 
AvStina Dahlgren
Bill Cosby döms till fängelse för sexuella övergrepp
Bill Cosby döms till flera års fängelse för sexuella övergrepp på Andrea Constand. ”Mr. Cosby, du tog hennes vackra, hälsosamma, unga ande och krossade den”, sa domaren till skådespelaren.
Annons

Skådespelaren Bill Cosby, 81, dömdes i april för sexuella övergrepp. Sedan dess har han suttit i husarrest med fotboja. Tisdag eftermiddag, amerikans tid, kom beslutet att hans straff blir mellan tre och tio år i fängelset uppger TMZ. 

– Jag har inte tillåtelse att behandla honom annorlunda baserat på vem han är eller vem han var, ska domaren ha sagt enligt den amerikanska sajten.

Över 60 kvinnor har anklagat Bill Cosby för sexuella övergrepp genom åren, de tidigaste fallen redan på 60-talet. Åtalet och domen gäller endast en av kvinnorna. Juryn fann honom skyldig till att ha drogat och sexuellt utnyttjat Andrea Constand tre gånger under 2004 och han fälldes på alla åtalspunkter. 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Mr. Cosby, du tog hennes vackra, hälsosamma, unga ande och krossade den, sa domaren till skådespelaren. 

Enligt juryn klassas han som ”sexuellt våldsam” och hans namn kommer nu att finnas i ett register som skickas ut till grannar och skolor i området. Dessutom kommer han tvingas gå i rådgivning resten av sitt liv och varje kvartal rapportera in detta till amerikanska myndigheter.

Annons

Bill Cosby själv har hela tiden nekat till anklagelserna. Hans försvarare begärde husarrest istället för fängelsestraff på grund av den anklagades höga ålder samt sviktande hälsotillstånd. De senaste åren har skådespelarens syn försämrats kraftigt och idag är han nästan helt blind. Domaren tog ingen hänsyn till detta och Bill Cosby kommer nu att avtjäna sitt straff i ett fängelse i delstaten Pennsylvania. Han kommer inte att kunna betala borgen för att slippa undan sitt straff.

Bill Cosby började som ståuppkomiker men fick sitt stora genombrott som skådespelare. Han är mest känd för sin roll i den egna tv-serien The Cosby show där han spelade pappan Cliff Huxtable under flera decennier.

FOTO: Rex

Annons