LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Biggest loser VIP-finalisternas stora förändring: “Wow”

10 dec, 2018 
AvAgnethe Alm
Biggest loser VIP 2018 final
Efter att ha kämpat hårt på hemmaplan en hel sommar överraskade Biggest loser VIP-finalisterna Alexandra Zazzi och Erik Hörstadius både publik och övriga deltagare när de klev in i studion i finalen.
Annons

Ännu en säsong av Biggest loser VIP på TV4 är till ända. Åtta svenska kändisar har än en gång gjort upp om att nå den ärofyllda finalen – och allra bäst gick det för journalisten och författaren Erik Hörstadius och kocken Alexandra Zazzi som stod mot varandra i kvällens final.

När säsongen startade var det flera av deltagarna som fick bistra ord efter läkarbesöket. En del var i behov av mer akut hjälp än de tidigare hade trott. Men med stark vilja att förbättra situationen har resultaten blivit goda för allihop.

Inför TV4-tittarna vägdes finalisterna Erik Hörstadius och Alexandra Zazzi för sista gången i Biggest loser VIP. Båda två fick kämpa på själva på hemmaplan under sommaren – och resultaten fick både publik och övriga deltagare att tappa hakan under final-invägningen.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Det är sjukt. Helt otroligt. 10 poäng, konstaterade deltagarna i kör.

Alexandras mamma Eva, som inte sett Alexandra i verkligheten under hela Biggest loser-tiden fick sig en rejäl chock när Alexandra promenerade in i studion.

Annons

– Men gud, wow! Men titta! utbrast hon och fortsatte:

– Jag är alldeles stum. Hur kan man gå ner så där mycket? Det är ju helt fantastiskt!

När Alexandra Zazzi klev in i Biggest loser VIP vägdes hon in på 95,6 kilo till sina 179 centimeter på längden.

– Det är lite jobbigt för det är lika mycket vad jag vägde när jag födde mitt andra barn, sa hon efter att ha sett vågens siffra för första gången.

I finalen stannade vågen på 70,7 kilo. En viktnedgång på 24,9 kilo.

En jämn match

Motståndaren Erik Hörstadius hade innan programmet gjort till vana att leva för dagen och skjuta upp alla måste till sista stund för att i stället vara ute och festa med sina kompisar. För mycket alkohol, dålig mat och ständig stress gjorde till slut att situationen blev ohållbar för Erik. Startvikten 129,6 kilo, till sin längd på 187 centimeter, var han inte nöjd med.

– Tydliga målet är att väga tvåsiffrigt och permanent inte tillfälligt och sen upp, sa han under den första invägningen.

Annons

I finalen stannade Erik Hörstadius våg på 93,8 kilo, vilket betydde en viktminskning på 35,8 kilo.

– Wow! utbrast programledaren Anna Brolin efter den sista invägningen.

Men det var den procentuella viktminskningen som blev avgörande. Där landade Alexandra Zazzi på 26 procent och Erik Hörstadius på 27,6 procent. Med en väldigt liten marginal stod alltså Erik Hörstadius som vinnare av Biggest loser VIP 2018.

Den allra första vinnaren av Biggest loser VIP var artisten Anna Book, som vann 2017 års upplaga av programmet.

Se bilderna från Biggest loser VIP 2018:s första invägning:

FOTO: TV4

Annons