TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Irma Lehtosalo

Biggest loser-Pernilla Skoglunds son drabbad av hjärtfel

02 jan, 2020 
Malin Ljung
Biggest loser-vinnaren Pernilla Skoglund mamma
Pernilla Skoglund hade gett upp drömmen om att bli mamma, men efter vinsten i Biggest loser vågade hon ändå försöka – och blev gravid.
Men när sonen föddes i början av november blev det dramatisk, pojken hade nämligen ett hjärtfel och var tvungen att opereras bara sex dagar gammal.
– Lyckan byttes mot chock och förtvivlan, berättar hon nu.
Annons
Deltagarnas starka reaktioner efter ändringen i Biggest loserBrand logo
Deltagarnas starka reaktioner efter ändringen i Biggest loser

Pernilla Skoglund, 39, hade gett upp tanken på att bli gravid på grund av att hon hela livet lidit av hormonrubbningen PCOS –men efter vinsten i Biggest loser 2018 vågade hon tänka om tillsammans med maken Jens Olsson.

– Jag hade gett upp tanken att bli gravid, jag har inte velat ta besvikelsen att det kanske inte skulle kunnat gå. Men så efter Biggest loser kände jag ”nej, vi prövar det här ändå”. Och det tog sig med en gång, berättade hon för Hänt i början av sommaren.

Då var hon redan halvvägs gången i graviditeten, och nu har bebisen äntligen fötts! Men det blev en dramatisk start i livet för den lilla pojken. Läkarna upptäckte nämligen att han hade ett hjärtfel.

Sonen opererades för hjärtfel sex dagar gammal

– Vi var helt höga av lycka att ha blivit föräldrar till den sötaste lilla pojke, när marken sveps undan och vi fick beskedet att läkarna på NÄL hittat ett hjärtfel på vår nyfödda son. Lyckan byttes mot chock och förtvivlan, säger Pernilla Skoglund till Hänt.

Annons

Bara sex dagar gammal, i mitten av november, opererades sonen för hjärtfelet. Han har sedan dess återhämtat sig bra och familjen har fått komma hem och börjat njuta av livet på riktigt.

– Det visar sig vara en riktigt stark kille, återhämtningen går snabbt och vi har nu varit hemma i några veckor. Den tuffa starten har vi nu lagt bakom oss och allt fokus ligger på att ge vår lilla son all kärlek vi bara kan, säger Pernilla Skoglund nu.

Biggest loser-Pernilla Skoglund om mammalyckan

Hon beskriver sonen med kärleksfulla ord och det råder ingen tvekan om att hon är upp över öronen förälskad i familjens nytillskott.

– Prinsen är en glad liten fis, huvudet fullt av hår, pratar och charmar alla han träffar. Han är glad för det mesta och sover bra på nätterna! Han är är det sötaste jag har sett, stora härliga ögon och den sötaste lilla pussmunnen, sin pappa upp i dagen, säger Pernilla Skoglund.

Fokus just nu ligger på mat, blöjbyten, att hinna få lite sömn och så klart att mysa bebis så mycket det bara går. Pernilla Skoglund är nu, efter att ha landat in i det nya livet, otroligt tacksam över den vård som pojken har fått.

Annons

– Det är verkligen hemskt att barn överhuvudtaget är sjuka och i den bästa av världar skulle alla födas med ett rent papper men tyvärr ser verkligheten annorlunda ut, säger hon och fortsätter att hylla den vårdpersonal de mött:

– En stor skopa kärlek till vårdpersonalen vid Hjärtavdelningen på Drottning Silvias barnsjukhus. Vilket jobb de gör!

Men en fråga återstår – vad sonen ska heta. Ett beslut som Pernilla och Jens inte bestämt sig för än.

– Nu har vi bara den lilla uppgiften kvar att hitta ett bra namn till den lilla älsklingen, vilket har visat sig vara svårare än vi trodde från början. Det finns ju så himla många fina namn att välja mellan, säger hon.

FOTO: Privat

Annons