LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Biggest loser-profilen till sjukhus: ”Geggat igen urinledaren”

09 feb, 2024 
Linn Seipel
biggest loser
Biggest loser-Michael Fridebäck har länge varit öppen om sin kamp med hälsan som ofta inneburit sjukhusbesök.
Nu talar han ut om en väldigt obehaglig incident som kunde slutat riktigt illa.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Farmen-deltagaren påkörd – brister ut i tårar efter skadanBrand logo
Farmen-deltagaren påkörd – brister ut i tårar efter skadan

Michael Fridebäck, 52, vann Biggest loser år 2017 efter en otrolig insats. Under programmets 30 veckor gick han från att väga 142 kg till 83,3 kg, vilket innebar en minskning på 41,4 procent av hans kroppsvikt. Med sig hem tog han vinsten på 250 000 kronor och massor av nya vanor, vilka ledde till den karriär han idag befinner sig inom – som onlinecoach för träning och hälsa.

Trots en helt ny hälsosam livsstil verkar dock Michaels gamla liv ha satt sina spår – samtidigt som han har haft en hel del otur.

Biggest loser-Michael Fridebäcks sjukdomskamp

Redan sommaren 2019 började han få det väldigt struligt med sina tarmar, vilket ledde till flera vändor till sjukhuset.

”Jobbig natt. Inlagd på SÖS igen. Tarmarna trasiga igen. Nu röntgen och försök till sömn. Snart frisk igen”, skrev han då i ett inlägg på Instagram.

Annons

Vintern samma år höll Michael på brinna upp, efter att ha eldat ris på tomten. En olycka som ledde till flera brännskador.

”Skulle bara elda lite på tomten och höll på att brinna upp. Hällde på bensin på rishögen för att få lite fart. Vänder mig och snubblar till lyckas hälla bensin över mig som tar eld.”, skrev han då bland annat till ett gammalt inlägg från sjukhussängen.

Som om inte det vore nog för en livstid var Michael dessutom med om en otäck bilkrock, på en semester i Cypern, vintern 2023.

”Att vara med i en bilolycka är skrämmande på många sätt en upplevelse jag gärna kan vara utan, själva smällen minns jag inte så mycket av mer en att jag tänkte faaan nu smäller det”, skrev han i inlägget, till bilder på sig själv med nackkrage.

Biggest loser-Michael Fridebäck in till sjukhus igen: ”Njuren pajat”

Nu har den stackars mannen råkat ut igen. Denna gång är det njurarna och urinledarna som ”pajat”, vilket ledde till akut blodförgiftning – sepsis. På sin Instagram talar han ut om hälsotillståndet som återigen tvingat honom in på sjukhus.

Annons

”Nu ska jag vara ärlig och öppen med er om min situation just nu. Jag återigen på sjukhuset. (Känns inte som jag gör annat längre) 2023 och början av 2024 har varit en prövning utan dess like, fylld av sjukdomar och olyckor som verkar följas av varandra. Nu har njuren pajat geggat igen urinledaren vilket i sin tur ledde till en sepsis (blodförgiftning) efter kämpat igen några dagar med mängder av antibiotika och feber så har jag genomgått ett par komplicerade ingrepp på grund av detta. När den resan väl var över skulle jag bara till vårdcentralen och plåstra om slangar och påsar som är insatta för dränering, då lossnar en av slangarna och leder till störtblödningar och nya operationer”, skriver Michael på Instagram och fortsätter:

”Trots att jag kämpar mig tillbaka, har det varit en tuff resa med oväntade hinder som dyker upp. Just nu befinner jag mig inlindad i slangar och påsar, kämpande för att återhämta mig. Men jag vill påminna er om att livet inte handlar om hur många gånger man blir nedslagen, utan hur många gånger man reser sig upp.Ert stöd och förståelse betyder otroligt mycket för mig under denna tuffa period. Tack för att ni finns där och jag lovar att kämpa mig igenom detta. Tillsammans är vi starka!”

Nu har Michael dock äntligen fått komma hem och i ett nytt inlägg tackar han för sjukvården han fått, och sin kärlek Åsa för stöd:

”Tack alla på SÖS avd 65. Verkligen tack. Tack @asa.k.berg för att du alltid finns”

När Hänt når Michael berättar han att han är på benen igen, men det har varit tufft.

”Nu är det bättre men otroligt trött. Njursten som täppt till urinledaren som ledde till sepsis. Sen blev det lite otur när slangen från njuren rev sönder en artär i njuren”

Annons