TRENDAR JUST NU!Bianca IngrossoPernilla WahlgrenFarmen 2024Melinda JacobsE-type

Biggest loser-Malin Öström om tuffa tiden innan finalen

11 jun, 2019 
AvStina Dahlgren
Vinnare av Biggest loser 2019.
Malin Öström är vinnaren av Biggest loser 2019. Nu berättar hon om den tuffa vägen dit. ”Inför finalen tog det ganska hårt på mig psykiskt”, säger hon.
Annons
Biggest loser-Malin Öström om tuffa tiden innan finalen: ”Skulle inte rekommendera någon”Brand logo
Biggest loser-Malin Öström om tuffa tiden innan finalen: ”Skulle inte rekommendera någon”

Tre starka personer kämpade ikväll om att vinna Biggest loser 2019 – Malin Öström, 28, Johan ”Sune” Sundahl, 28, och Markus Edlund, 43.

Både Malin och Markus har åkt ur tävlingen men lyckats kriga sig tillbaka in på slottet via det som kallas för Revanschen. Och revansch fick de verkligen. När Malin ställde sig på vågen hade hon gått ner hela 44,7 kilo, det vill säga 42,1 procent av hela hennes tidigare vikt. Det gav henne en vinst i Biggest loser 2019.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Helt ärligt så är det nästan svart från den stunden. Jag kommer knappt ihåg någonting. Lycka, glädje, men samtidigt sorg för att man förstod att nu är det slut, säger Malin till Hänt.

Malin Öström är glad I biggest loser
Malin Öström gick ner hela 44,7 kilo.

Hon blev den andra kvinnan i programmets historia att ta hem en seger, något hon är extra stolt över.

Annons

– Det är kul, jag tycker att tjejer behöver lyftas lite. Oftast blir man som tjej borträknad när det kommer till sådana här saker. På nio säsonger har två tjejer vunnit så jag tyckte det var så kul att jag lyckades!

Malin Öström om att pressa sig själv inför finalen av Biggest loser

Och hon har kämpat hårt för vinsten. Inspelningarna av programmet gjordes redan i höstas, och därefter får deltagarna klara sig själva i några månader innan de vägs in i den stora finalen. På julafton när alla andra åt av julbordets läckerheter satt Malin och åt kyckling och broccoli.

– Jag var extremt fram till finalen för jag ville känna att jag hade gjort allt. Jag pressade mig själv väldigt hårt och jag skulle inte rekommendera någon annan att göra det, säger hon.

Anna Brolin och Malin Öström får konfetti på sig
Programledaren Anna Brolin och Malin Öström firar vinsten i Biggest loser

Anledningen till att hon valde att vara så extrem var även att hon visste att det fanns ett slut på det hela. Efter finalen har hon istället försökt att hitta en balans som går att leva med resten av livet.

Annons

– Jag har ju såklart gått upp efter finalen men det var jag beredd på. Jag gick upp i två veckor men sedan har jag legat still. Jag har liksom levt med den siffran och ätit och tränat. Jag vill ju ner och tillbaka men jag känner ingen stress. För inför finalen tog det ganska hårt på mig psykiskt så jag har inte velat gå på någon diet igen, berättar Malin.

Att leva på kaloriunderskott och att dessutom träna hårt samtidigt gjorde att hon vissa dagar ville ge upp.

– Jag hade vissa perioder när jag bara började gråta. Jag kände bara att ”gud jag orkar inte mer nu”. Jag var så hungrig och så måste man gå ut och gå i två timmar till fast att man redan tränat i fem timmar.

Malin Öström I biggest loser
Så här såg Malin Öström ut när hon anlände till slottet i Biggest loser.

Stödet från pojkvännen

Hennes största stöd under den perioden var pojkvännen Christoffer som hon bor ihop med. Idag mår hon betydligt bättre och de två kan till och med skratta åt hennes små sammanbrott hon tidigare fick. Det blir dock inget stort firande för Malins del utan istället har hon bjudit in sina närmsta vänner för att tillsammans se finalen. Vinsten på 250 000 kronor är hon säker på vad de kommer att gå till.

Annons

– Jag har faktiskt tänkt att jag ska ta körkort. Och sedan inom en viss framtid kanske det blir att vi flyttar och då behöver man pengar till det. Jag har inte tänkt att åka iväg på en resa eller så utan det blir mest att spara, säger Malin Öström.

Biggest loser-finalen sänds på sjuan, tisdag klockan 21.00 och på TV4play.

FOTO: TV4

Annons