Artikeln innehåller reklamlänkar

Biggest loser-Louise kritisk efter programmet: "Trodde det var lösningen"

Louise Carlén från Biggest loser 2015 kritiserar nu sig själv för att hon inte lyckades hålla sin vikt efter programmet.

Louise Carlén medverkade i Biggest loser 2015 och gick ner drygt 47 kilo. Men nu skriver hon på sin Instagram att hon trodde programmet skulle vara lösningen på allt.

Louise Carlén från Norrköping vägde strax över 141 kilo när hon klev in på Ekolsunds slott 2015 för att starta sin viktresa i tv-programmet Biggest loser. Men trots att hon gick ner drygt 47 kilo under sin medverkan i TV4-programmet ställer hon sig kritisk till sig själv.

Annons: Köp utvalda rosa favoriter i vår shop – stöd Bröstcancerförbundet! (länk till Aller media shop)

På sin Instagram har Louise Carlén lagt upp en bild tagen i samband med Biggest loser, när hon vägde som mest. Hon skriver:

”När jag kom med i biggest trodde jag det var lösningen på allt. Jag trodde jag skulle ta mig i mål. Jag trodde aldrig att jag skulle tappa det. Jag trodde att det var svaret på alla mina problem.”

Hon fortsätter berätta att viktminskningsprogrammet ändå lärt henne mycket, som att älska träning, älska sig själv och känna sig bekväm i sin egen kropp. Det som däremot inte förändrades var det mentala, det som sitter i huvudet.

”Det jag dock inte jobbade så mycket med vår huvudet. Känsloätandet. Att lära mig hantera livets bergodalbana utan att sorgeäta. Och när jag mådde skit åt jag mer skit. O då mådde jag mer skit för tro mig, jag märker enorm skillnad på att äta en bra kost och att äta skitkost.” skriver hon och fortsätter:

”För även om jag mår dåligt av skitkost så faller jag ju tillbaka till den. Måste lära mig hantera känslor och sluta tycka synd om mig själv. Och det mina vänner, det är lättare sagt än gjort.”

När Hänt hör av sig till Louise Carlén för att höra vad syftet var med Instagram-inlägget skriver hon i ett meddelande:

”Vet att många känner igen sig. Läser ofta många som kan kommentera folk som går upp efter biggest, som också verkar tro att biggest är lösningen på allt. Och jag trodde ju verkligen det då. Men insåg ju sen att kampen är detsamma. Och att vi behöver jobba mer med det hållbara och det mentala. Jag skulle inte säga att jag är besviken över att jag inte klarat av det mentala men man lär sig hela tiden, men såklart är jag besviken att jag tappade det och lät vågen gå uppåt. Men jag tror ju att det beror på att jag tröstätit en del och det behöver jag jobba på för att få det hållbart.”

LÄS OCKSÅ: Erikas ord efter kritiken mot Gunilla Persson i Biggest loser

LÄS OCKSÅ: Alexandra Zazzi till sjukhus efter skadan i Biggest Loser

FOTO: TV4, Instagram

FRÅN FÖRSTASIDAN